POSLODAVCI OPREZ Hrvati na ČIK PAUZE troše i do 45 MINUTA DNEVNO

Portal Moj posao proveo je istraživanje među hrvatskim radnicima, a rezultati govore kako gotovo svi zaposleni pušači puše za vrijeme radnog vremena. 

Rezultati istraživanja donekle potvrđuju i općenitu statistiku: gotovo polovica zaposlenih u Hrvatskoj (54 %) su pušači, a najveći dio njih (52 %) na pušenje izdvoji oko 15 minuta radnog vremena, što bi značilo da tijekom radnog vremena zapale otprilike dvije cigarete.  Nešto malo manje pušača radnika (35 %) na čik pauzu potroši pola sata, dok ih 9 % na pušenje potroši i do 45 minuta radnog vremena. 

Sviđa li se to poslodavcima, ne znamo, no njihove kolege nepušači zasigurno ne simpatiziraju čik pauze. Njih 79 % smatra da pušači troše previše vremena na pauzama za cigaretu. Upitni su i navodni pozitivni utjecaji pušenja na radnu produktivnost, jer su mišljenja podijeljena: skoro polovica pušača tvrdi da im pušenje pomaže u učinkovitosti na radu (45 %), dok približno isti broj pušača (40 %) negira ikakav utjecaj cigarete na radnu produktivnost. 

No, istraživanje je pokazalo da su pušači, s obzirom na svoje čik pauze, bolje društveno povezani unutar tvrtke s drugim radnicima, što im omogućava veću dostupnost informacijama i više mogućnosti za snalaženje u vlastitom okruženju, prenosi Index.hr. 

>>>Kako se riješiti pušenja u samo PET koraka


 


Komentari