Boysi priredili spektakl za Lauru u kolicima, nisu ni sanjali da će pomoći i zvijezde poput Modrića

Foto: Facebook Rudeš za Lauru

Zagrepčanka Laura (24) iz kvarta Rudeš sa samo 14 godina ostala je paralizirana i u kolicima je već 10 godina zbog ishemije, a zadnje dvije godine vodi i tešku bitku s dubokim dekubitusima zbog kojih smije sjediti svega 2 sata u komadu, uz svakodnevnu temperaturu i uzimanje teških antibiotika.

S obzirom da njene terapije HZZO ne pokriva u potpunosti, Rudeški Bad Blue Boysi i Rudeš boysi su organizirali malonogometni turnir za pomoć teško bolesnoj djevojci na novom školskom igralištu. No, kad su krenuli u organizaciju humanitarne akcije, nisu ni sanjali u odaziv, a ni u sve ono što je uslijedilo.

Veliki odaziv

Na turniru koji se održao u subotu, sudjelovale su 32 ekipe pa nogometno igralište samo po sebi nije bilo dovoljno za sve koji su željeli pomoći pa su još dodatno iscrtali teren i na košarkaškom igralištu i stavili golove kako bi svi prijavljeni mogli i zaigrati za ovu plemenitu svrhu. Nogomet se igrao čitav dan, a po završetku turnira Laura je osobno udijelila nagrade najbolje plasiranim ekipama i pojedincima.

Prvaci humanitarnog turnira Rudeš za Lauru su Kum Ante i prijatelji, drugo mjesto zauzeli su momci zvani Rudeške šargije, a treće mjesto osvojila je ekipa Megaton. Najboljim igračem turnira proglašen je Vito Gagulić, a najboljim golmanom Andrija Vidak.

Foto: Facebook Rudeš za Lauru

No, tu priča nije stala, veliko srce pokazali su i brojni poznati igrači koji su donirali svoje dresove, kopačke i rukavice za aukciju. Gvardiol, Ademi, Gadža, Pivarić, Oršić, Kovačić, Džeko, Modrić, Mandžukić, samo su neka od imena i bilo bi nepravedno izostaviti nekoga.

Foto: Facebook Rudeš za Lauru

Kotizacijama, donacijama za hranu i piće te aukcijama prikupljeno je 230.931,37 kuna.


Na kraju turnira su Boysi u svom stilu priredili spektakularnu bakljadu.

 


Komentari