Baka Žunka Zagrepčanima je dobro poznata, no ovo o njoj znaju rijetki: ‘Više od 70 godina to radi’

Dolac (Foto: Goran Mehkek / CROPIX / Grad Samobor)

Gradonačelnica Samobora Petra Škrobot objavila je na društvenim mrežama fotografiju s posebnom stanovnicom tom grada koju dobro znaju i Zagrepčani.

Jesen je stigla na Dolac: Evo koliko ćete trebati izdvojiti za najpopularnije namirnice

Otkrila je tako da se susrela s bakom Žunkom, jednom od najdugovječnijih kumica zagrebačkog Dolca o kojoj mnogi ne znaju da je ona zapravo – Samoborka.

”U ovom poslu svakodnevno upoznajem mnogo ljudi, ali rijetki ostave dojam kakav je na mene ostavila baka Anastazija, popularno zvana baka Žunka. U kratkom vremenu uputila mi je velik broj životnih mudrosti kojih ću se zasigurno sjetiti u daljnjem radu”, kaže Škrobot i otkriva da baka Žunka nije propustila priliku udijeliti političarki pokoji savjet i podijeliti s njom svoju mudrost.


Žunka je, priča Škrobot, ”najbolji primjer da su godine samo broj jer sa svojih 90 godina i dalje neumorno radi i već više od 70 godina iz Samobora odlazi u Zagreb na Dolac gdje prodaje svoj koruzni kruh”.

”Ona je najpopularnija i najdugovječnija kumica s Dolca. Kruh bake Žunke probali su mnogi pa čak iz različitih zemalja svijeta. Najbolji savjet koji mi je dala je da u ovom poslu moram imati ‘trda vuha”’, dodaje gradonačelnica Samobora koja je Žunki poželjela još puno odlazaka na Dolac.


Komentari