ZET-ovac odgovorio frustriranoj Zagrepčanki: ‘Ispričavam joj se u ime firme, no postoji caka’

Autobusi ZET-a (Foto: Darko Tomas / CROPIX)

Nakon što nam se građanka požalila da zbog kašnjenja ZET-ovog autobusa nije na vrijeme stigla na posao, u komentarima se javio vozač ZET-a.

“Ja se u ime ZET-a i kao ZETovac duboko ispričavam gospođi… Potpuno je u pravu. Naime krila na busu za preskakanje prometnih gužvi već duže vrijeme ne rade. Naručili smo nove ali nikako da dođu”, napisao je sarkastično.

Naime, na naš redakcijski mail ranije u danu stigla je pritužba Zagrepčanke koja nam se požalila na nepoštivanje voznog reda od strane ZET-ovih vozača.

@zagrebinfo Koja je vaša najluđa priča iz tramvaja? 😀 #zagrebinfo #zagreb #anketa #fyp #voxpopuli #tramvaj #tram ♬ original sound – zagreb.info

‘Kasnim na posao’

“Ovo pišem dok sam još uvijek u autobusu linije 118 i kasnim na posao. Pa je vrijeme da ovo dospije u javnost. Zašto? Jer se dva autobusa prije toga nisu pojavila po svom voznom redu”, rekla je.

“I tako cijelu godinu. Pisala sam mailove ZET-u, a kao odgovor dobivala loše izlike i objašnjenja ‘kako ne mogu utjecati na trenutno stanje u prometu’ itd. Možda bi za promjenu bilo dobro da se jednostavno drže voznog reda, nabavi još koji autobus jer je to jedina linija koja vozi u centar grada.


Neki od nas se ne voze biciklom, nemaju dva auta u garaži, ne voze romobil i sl. Neki se eto, pouzdaju u javni prijevoz. Takvima onda neka ZET omogući R1 račun za taksi službu za svako njihovo kašnjenje. Jer ovo je bezobrazno prema građanima”, poručila je.

Zagrepčanka na rubu živaca zbog problema sa ZET-om: ‘Cijelu godinu su bezobrazni, neka građanima plate taksi’

Manjak radne snage

Kao jedan od mogućih uzroka ovom problemu spominje se manjak radne snage unutar ZET-a. Iz tvrtke svakodnevno odlaze vozači nezadovoljni uvjetima rada.

“Dovode do nekog stanja gdje ne smijemo biti nervozni, ne smijemo reagirati, naravno, tu su i putnici koji su izrevoltirani zbog kašnjenja, zbog gužve, ali na to mi ne možemo utjecati, nažalost”, rekao je za Dnevnik HRT-a vozač tramvaja Mario Perković.

ZET neprestano traži nove vozače, no odaziv nije toliko velik koliko bi oni htjeli pa se pozivi često ponavljaju. Trenutno ih nedostaje više od 100, zbog čega su mnogi prisiljeni na prekovremeni rad i uzimanje bolovanja samo kako bi se odmorili od rada.


Komentari