Shrvana majka mladog nogometaša progovorila o strašnoj nesreći: ‘Ne govori i ne jede’

Utakmica između NK Zagreb i NK Kurilovec, ilustracija (Foto: Damjan Tadic / CROPIX)

U samo jednoj sekundi život 18- godišnjeg nogometaša Ivana Šćepine iz Velike Gorice potpuno se promijenio. Umjesto da je krenuo u srednju školu, već dva i pol mjeseca leži na rehabilitaciji u Krapinskim toplicama. Naime, nakon nesreće Ivan ne hoda i ne govori.

Naime, tjedan dana prije kraja školske godine nevina je dječja igra završila kobno. Nakon što je lopta odletjela na krov radionice, Ivan i prijatelj popeli su se kako bi je dohvatili.

“I prvo je skočio prijatelj i nije se dogodilo ništa. I onda je skočio moj Ivan i daske su vjerojatno malo zavibrirale, pomakle su se i on je zajedno s tim daskama pao s pet metara na glavu. Grozno, kad se dogodi tebi, stane sve. Jednostavno stane život, više je sve ostalo nebitno”, progovorila je hrabra majka u najnovijoj epizodi kultne emisije Provjereno na Novoj TV.

Ivan Šćepina (Foto: Provjereno Nova TV)

Treba biti strpljiv

“Sada s s njim postupam kao s malim djetetom. Mijenjam mu pelene, hranim ga na žlicu. Nestvarno je”, kaže mama Ružica koja do Krapinskih Toplica ima 60 kilometara u jednom smjeru.

“S druge strane, ono što je pozitivno je da je on mlad i zapravo nekakve njegove unutrašnje rezerve još uvijek su takve da bi mogle omogućiti relativno povoljan ishod i dobar oporavak. Ali za to je potrebno jako puno truda i jako puno strpljenja i od samog Ivana i od same obitelji, kao i od cijelog tima”, objasnio je doktor neurolog Ivan Dubroja.

U svom Nogometnom klubu Kurilovec Ivan je omiljen, srce i duša ekipe, kaže Nino Košković, njegov trener iz mlađih kategorija.


“Ivan ima prekrasnu lijevu nogu, dakle, deficitarnu u nogometu, centaršut fenomenalan, jako dobar smisao za igru, napadačku igru pogotovo, jako dobar dribler”, napominje.

“Živim sad u ovom trenutku, želim da on napreduje, nekako vjerujem da ćemo izvući maksimum”, zaključila je Ivanova mama.

Mladima će postati sastavni dio života: Mentalni poremećaj bit će sveprisutan u budućnosti


Komentari