Zagrepčanka zbog prizora na Jarunu sišla s bicikla: ‘Nije bila bolesna, nije bila nikome na putu’

Jezero Jarun (Foto: Darko Tomas / CROPIX)

Jedna Zagrepčanka neugodno se iznenadila kada je prolazeći ulicom Gredice na Jarunu ugledala da je njoj dobro poznata vrba posječena i da je od je od nje ostalo samo deblo.

“Više od pedeset godina je tu rasla vrba. Jučer su je posjekli. Nije bila bolesna, nije bila nikome na putu. Nekoć je, uz vrbu, bio i mali zidić koji je označavao nekadašnju putanju potoka Črnomerec i početak ulice Gredice. Sve su zatrli: prvo taj mali obli zida a jučer su ubili i vrbu”, požalila se.

“Ja sam danas zastala, sišla s bicikla i stablu odala počast minutom šutnje. Raslo je tu čitav moj život jer sam nekoć živjela u ulici Gredice”, dodala je šokirano.

‘Vrba se sušila’

Njena objava izazvala je lavinu komentara sugrađana. Neki su istaknuli da je vrba vjerojatno posječena iz opravdanih razloga.

“Toliko stabala novih je posađeno kod Hrgovića, na Jarunskoj prema plivalištu Mladost, vi sad plačete zbog vrbe koja je očito bila bolesna i posadit će na to mjesto sigurno nešto”, “Uz ovoliko pošumljavanje vi mislite da su vrbu posjekli bez razloga?”, “Vrba nije bila zdrava, vrba se sušila. Bila je možda jedna grana koja je još bila zelena, ali je ostatak bio mrtav”, pisali su.


“Vjerojatno postoji razlog zašto je drvo odsječeno. Zamislite da je, uslijed nevremena, pala grana i napravila oštećenja, opet bi grad bio kriv i kao ništa se ne radi. i pogledajte malo okolo, hrpa novih stabala je posađeno, Srednjaci, Jarun, oko bazena Mladost”, jedan je od komentara.

Poslali smo upit Gradu za pojašnjenje razloga o sječi vrbe te ćemo njihov odgovor objaviti čim ga dobijemo.

Zagrepčanku šokiralo ono što je čula od vozača ZET-a: ‘U zadnje vrijeme je postalo još gore’


Komentari