Zagrepčanka skoro pala u nesvijest kad je čula koliko mora platiti za vožnju: ‘Lopina opljačkao’

Taksiji, ilustracija (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

Za doći od točke A do točke B na duljim relacijama mnogi od nas koristimo se ili vlastitim vozilima ili javnim prijevozom, a u krajnjoj nuždi poslužimo se i uslugama taksija.

Oni mlađi i tehnološki napredniji poslužit će se poznatim aplikacijama za prijevoz ili će pozvati nekog koga već znaju, a oni koji ne znaju ili ne mogu drugačije upast će u prvi taksi koji vide. Tako bi mogli proći jako loše, što pokazuje primjer Zagrepčanke koja je objavila račun jedne vožnje.

Rutu od KBC-a Zagreb do Travnog koja je dugačka oko devet kilmetara jedna je žena morala platiti čak 90 eura, odnosno nešto manje od 700 kuna. Originalni račun je bio mnogo veći, napominje.

“Ljudići, frendicu opljačkao.  “Od KBC Rebro do Travno naplatio 111 eura. Kad se šokirala brzo je smanjio na 90. Dijelite lopinu i dobro čitajte onu naljepnicu na vratima”, napisala je u objavi na Facebooku.

Mnogi su, naravno, odgovorili da je riječ o bezobrazno skupoj vožnji te da se ubuduće ne bi smjelo sjesti u vozače taksija koji nisu pod aplikacijom ili su u privatnom vlasništvu jedne osobe.


“Kaj je ovaj lud taxist, prije par mjeseci od Blata do Mirogoja platila 12 eura, ,ali preko aplikacije”, napisala je jedna žena. “Prvo trebala je reći da neće platiti, drugo prijavit ga. Ende”, napisala joj je druga.

@zagrebinfo Koje je vaše najbizarnije iskustvo iz taksija? 🚕 #zagrebinfo #zagreb #taxi #experience #bizzare #wierd #anketa #fy #fyp #viral #tiktok #viraltiktok #voxpopuli ♬ original sound – zagreb.info

Za 16 minuta 50 eura

Nije ovo, podsjetimo, prvi put da smo pisali o nevjerojatno skupim taksi vožnjama. Tako smo lani pisali o slučaju gdje je osobi naplaćeno 30 eura za relaciju od KBC-a Rebro do Klaićeve.

Vožnju od 16 minuta, pak, jedan je Zagrepčanin početkom ove godine platio čak 50 eura, a vozač mu je čak i kasnio.


Komentari