Zagrepčanka priznala koliko je naplaćivala usluge čišćenja: ‘Ispala sam glupa sama sebi’

Cijena usluge čišćenja (Foto: Pixabay)

Dolaskom inflacije došlo je i do porasta cijena različitih usluga, a jedna od njih je i čišćenje. Upravo o ovoj temi smo pisali i jučer kad smo podijelili priču jedne Zagrepčanke koju je zanimalo kako se trenutno kreću cijene čišćenja u Zagrebu.

Iz brojnih odgovora koje je dobila na svoj upit na društvenim mrežama, dalo se zaključiti kako se trenutne cijene čišćenja kreću od 8 do 15 eura po satu, a najviše se javilo onih koji tvrde da čišćenje naplaćaju 10 eura po satu.

Ova je tema izazvala veliki interes i među našim čitateljima koji su u komentarima na Facebooku iznijeli svoje mišljenje o tome kako oni gledaju na ove cifre te smatraju li da bi iste trebale biti manje ili čak i veće.

Usluge čišćenja dosta su tražene (Foto: Pixabay)

‘Pomodarstvo je uvijek bilo na cijeni’

“Pomodarstvo je uvijek bilo na cijeni, a lijenost koštala. Niti jedna žena nije toliko zaposlena ili zauzeta da si ne može održavati kuću ili stan”, “Što je tu čudno? Puno njih danas glumi gospodu pa nisu u stanju sami čistiti. Ja bih im naplatio i 30 eura po satu. Kome je problem čistiti, neka plaća”, “Bogu hvala da se taj rad počeo cijeniti i solidno naplaćivat, sve cijene su otišle u nebo, zašto ne bi i čišćenje koje i nije tako lagan posao kako ga tzv. gospoda zamišlja”, pisali su neki.

“Kome je cijena previsoka, nek si sam čisti! Imati spremačicu je luksuz pa tko želi luksuz nek i plati”, “I onda su im instrukcije 20 eura po satu puno…”, “Da ne vise na netu mogle bi si same obrisati prašinu, ovako, i to je jeftino, treba i više naplaćivati”, “Sve je isto, prije eura se čišćenje naplaćivalo 20 kuna po satu, sad je isto 20, ali eura”, mišljenja su pojedinih Zagrepčana.

Također, u komentarima ispod spomenutog članka javile su se i žene koje i same čiste, ili su u nekom trenutku obavljale ovaj posao, a koje su iz vlastite perspektive otkrile što misle o sadašnjim cijenama ove usluge.


Zagrepčani otkrili koliko plaćaju usluge čišćenja: ‘Iz iskustva znam o čemu to ovisi’

‘Ispala sam glupa sama sebi’

“Ja sam čistila do prije dvije godine za 45 kuna po satu, kad sam prestala i kad sam čula koliko drugi plaćaju, ja sam ispala glupa sama sebi…”, započela je jedna čitateljica pa nastavila.

“Zbog zdravstvenih problema sam prestala, ali treba uzeti u obzir kakvo je stanje zatečeno, svašta sam se nagledala i načistila, strahota, ponekad mi je došlo kad vidim da se okrenem pa nek si sami čiste. Oni koji kažu da je puno 10-15 eura neka si sami čiste i da vide da to i nije tako lagan posao, pogotovo kad trebaš očistiti sam 150 kvadrata u 8 sati”.

“Više nikome neću čistiti za džabe! Još su mi i dužni ostali, posebno gazde kafića koji ne znaju cijeniti ženu kad im dođe čistiti. Zato drage moje, cijenite sebe i svoj rad, ne dajte se ponižavati nikome, nek im žene i majke dođu čistiti, a mogu i oni sami, ostat će im više novca u džepu”, zaključili su neki.


Komentari