Zagrepčanka ostala u nevjerici kad je čula što joj taksist govori: ‘Treba znati granice’

Taksi (Foto: Damjan Tadic / CROPIX)

Jedna Zagrepčanka opisala je na društvenoj mreži Reddit čudnu interakciju koju je imala s taksistom te je zamolila sugrađane za pomoć u tumačenju njegovih namjera.

“Vozila sam se s jedne strane grada na drugu, većinom u tišini, no vozač je komentirao vraćam li se sa posla i počeli smo nekakav mini razgovor. Onda je niotkud komentirao da sam jako prelijepa cura. Rekao je da oduzimam dah. Inače, jača sam, zubata itd…Nasumične komplimente i flertove nikada ne dobivam i svjesna sam toga, čak mi je nekad drago”, započela je.

“Nisam ništa rekla na to, nadala se da to daje do znanja da su mi takve stvari neugodne, i prešla preko toga da pričamo o nečemu drugom. Par minuta nakon toga on je komentirao kako živi u istome kvartu i kako bi mu bilo drago da živi blizu mene. Da mu nađem stan negdje u okolini.”

Jel netko zna procijenit dali mi je vozač pre pristojan ili neugodan?
byu/yellow_twelve inzagreb

‘Auto mu je stajao vani’

“Kada smo stigli, rekao mi je da živim u lijepoj zgradi. I sad nisam ziher jer je vrlo vjerojatno samo bio na mobitelu da provjeri aplikaciju, ali auto mu je još stajao vani dok sam ulazila u zgradu, a nekako sam navikla da se vozači što prije poberu dok sam još na stepenicama.


Sad nisam sigurna je li moguće da je to nekakva kulturalna distanca, pa je lik pokušavao biti pristojan i simpa i ja sam samo zabrijala, ili je u situaciji ipak nešto bilo čudno.

Ako da, što savjetujete da napravim? Rekli su mi roditelji da ga mogu prijavit u aplikaciji, ali žao mi je to napraviti čovjeku ako je moguće da sam ja kompletno krivo protumačila”, napisala je.

‘Prešao je liniju’

Brojni komentatori odmah su reagirali na njenu objavu.

“Po meni je prešao liniju dobrog ukusa i pretjerao do razine koja je pomalo jeziva”, “Vjerojatno nema opasne namjere nego je samo creep, pogotovo ako je stranac, ali nikad ne znaš”, “Čudno je da, ja to ne bih prijavila ukoliko se nešto zlonamjerno ne desi poput pojavljivanja kod tvoje zgrade itd. Imala sam slično čudno iskustvo na jednom studentskom poslu i isto mislim da je do drugačije kulture, ali mi je ipak najbitnije da se osjećam sigurno i opušteno tako da sam dosta brzo dala do znanja da nisam za takve razgovore”, pisali su.

“Normalno je nekad da ostanu malo duže na tvojoj lokaciji ili malo sa strane jer su možda dobili vožnju pa gledaju prije nego krenu di šta i kako, možda čeka tamo novu vožnju nemam pojma Sve ostalo nije baš svakodnevno. Treba znat granice uljudnog flerta ili ako nije ni flert – uljudnog komplimentiranja”, zaključio je korisnik.

Djevojke šokiralo ponašanje taksista u Zagrebu: ‘Zatočio nas je u autu i tjerao da platimo suludu cifru’


Komentari