Zagrepčanka ogorčena stanjem u tramvaju: ‘Suprugu je došlo da povraća, iako je mlad i zdrav’

Zagrebački tramvaji, ilustracija (Foto: ZET)

Ljeto je u punom jeku i prije nekoliko dana je Hrvatsku pogodio prvi ovogodišnji toplinski val, a kako meteorolozi najavljuju, bit će ih zasigurno još ovoga ljeta. Pri ekstremnim vrućinama, Zagrepčani si olakšavaju kako znaju i umiju, ali ponekad se nađu u situaciji nad kojom jednostavno nemaju kontrolu pa pomoći nema.

Naime, posljednjih se dana brojni Zagrepčani žale kako je u ZET-ovim autobusima prevruće i da mnogi voze bez upaljenih klima uređaja. Tako je i na društvenoj mreži Reddit pokrenuta rasprava na tu temu, a jedna Zagrepčanka jednostavno nije mogla zadržati svoju frustraciju nakon što je njezin suprug osjetio mučninu.

“Je li ZET ne dozvoljava svojim vozačima da pale klimu ako tramvaj nije bar napola pun? Danas je mužu došlo do povraćanja koliko je bilo vruće i zagušljivo unutra (ima ispod 30 godina i zdrav je) pa ozbiljno me zanima, jel’ im cilj smanjiti trošak tako da se ljudi kuhaju, ili u čemu je stvar?”, pita se ova ljutita korisnica.

Umorni i iscrpljeni građani u tramvaju, ilustracija (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

‘Vani je bilo 32 stupnja, a bilo mi je hladnije nego u busu’

Ubrzo je uslijedilo mnoštvo komentara Zagrepčana koji su podijelili i svoja neugodna iskustva iz javnog prijevoza.

“Ista stvar sa busevima, većina onih kojima se vozim ima onaj mali prozorčić otvoren kao da to išta pomaze, pa ispada da ti je tih 20-30 minuta kao da si u paklu. Izašla sam iz busa na vanjski zrak gdje je bilo 32 stupnja i osjećala se hladnije nego u busu, a također imam ispod 25 i apsolutna slabost i mučnina mi dođe da razmišljam kako ću izaći van i uzeti taxi”, napisala je jedna nezadovoljna Zagrepčanka.

“Neki dan sam bila u tramvaju, užasno je vruće bilo, bez klime. Neki čovjek je otišao do vozača, pitao zašto ne radi klima, ljudima nije dobro, pa ju je vozač upalio. Za 10 minuta je taj čovjek izašao, a baš se onda i klima ugasila”, dijeli svoje neobično iskustvo jedna redditovka.


Ilustracija (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

‘Ne želite se ozbojiti kao svinja? Stanite kod prvih vrata’

“Ne rade im klima sustavi, najčešće ako radi, radi na prvim vratima kod vozača tako da ti je tamo najveća šansa za ne oznojiti se k’o svinja”, piše jedan redditovac.

I drugi smatraju da ZET-ova vozila imaju problema s rashladnim sustavima. “Kad bi održavali klime možda bi i radile”, “Mislim da više od pola tramvaja ni nema klimu”, smatraju neki Zagrepčani.

Međutim, ima i onih koji ističu kako taj problem u novijim tramvajima nisu primjetili. “Svi noviji tramvaji imaju klimu koja dobro radi. Vozim se svakodnevno i zasad nisam još ušao u noviji tramvaj bez klime. Starije izbjegavam”, piše jedan Zagrepčanin.

Jedan je pak korisnik napisao svoje mišljenje o tome zašto je u javnom prijevozu toliko zagušljivo te da je tom problemu zapravo teško stati na kraj. “Stvar je u tome što većina tramvaja otvara sva vrata i onda ulazi vrući zrak. Drugi bitan faktor je što su stanice neke jako zbijene pa na par stotina metara imaš stanicu. To dvoje u kombinaciji dovodi do vrućine u tramvaju”, zaključuje jedan Zagrepčanin.

O ovom problemu smo poslali upit i samom ZET-u, a njihov odgovor ćemo objaviti naknadno.

Zagrepčanku šokirao prizor u busu za Pantovčak: ‘Što treba netko dobiti srčani, dokle više’


Komentari