Zagrepčanka ogorčena na gradske vlasti: ‘Tjedan dana zovem da mi je hitno i nitko ništa’

Gradonačelnik Tomašević s djelatnicima Vodoopskrbe i odvodnje. (Foto: Grad Zagreb)

Sredinom travnja su gradske vlasti, na čelu s Tomislavom Tomaševićem, najavili kako će od početka mjeseca svibnja biti omogućena usluga besplatnog pražnjenja septičkih jama za 10 tisuća kućanstava.

Ti građani nemaju javnu kanalizaciju i morali su privatnim firmama plaćati pražnjenje septičkih jama, a kako je Tomašević tada najavio, od 01. svibnja je tu uslugu pražnjenja preuzeo ViO. “Ispravljamo nepravdu koja je dugo godina bila prisutna”, kazao je gradonačelnik Tomašević.

Ova je vijest s oduševljenjem dočekana od strane mnogih građana. Međutim, prije nekoliko se dana jedna Zagrepčanka požalila kako je to obećanje ‘prekršeno’ jer ta besplatna usluga uopće ne funkcionira. Svoje je neugodno iskustvo podijelila u Facebook grupi Lučko – Moj kvart.

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Građani: ‘Zovemo tjedan dana i ništa’

“Hvala Tomislavu Tomaševiću i VIO-u što mi se jučer izlila septička jama! Tjedan dana čekam i zovem da mi je hitno i nitko ništa. Totalno neorganizirano i nemojte mi reći da funkcionira jer ne funkcionira ništa! Sramota, a mi svi šutimo!”, napisala je ova frustrirana Zagrepčanka, a u komentarima su se javili i drugi građani koji su se požalili na isti problem.

“Ista stvar, zovem ih već tjedan dana, pri vrhu mi je septička, ne možeš ništa. Tražio požurnice, kažu javit će se, nitko ništa… Fuj, dno dna… Četvero djece, 2x veš mašina mora raditi, jedna suđerica, tuširanje i sl. Nikakvo razumijevanje”, opisuje svoju situaciju jedan Zagrepčanin.

Jedna gospođa pak ističe da su jako nemarni jer neki čekaju uslugu tjednima, a drugima dođu isti dan. “Mi smo 3 tjedna čekali, dok su nekima došli isti dan ili dan dva nakon zvanja, a zvali su nakon mene… Zovem za 10 dana opet i nije me briga, neka prazne svakih 10 dana kad su neorganizirani”, nezadovoljna je još jedna Zagrepčanka.


Ilustracija (Foto: Pixabay)

‘Ne razumiju oni našu situaciju’

“Potpuno vas razumijem. Tu vašu i našu situaciju ne mogu razumjeti oni, koji bez problema i razmišljanja mogu nekoliko puta na dan uključiti veš mašinu, suđericu, oni koji se mogu kupati nekoliko puta na dan, jer imaju kanalizaciju.

Žalosno je samo to da nas ne razumiju oni koji su u istoj situaciji kao i mi, pa kažu da smo nezahvalni, da budemo strpljivi i da čekamo jer nismo jedini. Stvarno nečuveno. Lako je tako pričati kad imaš preljev ili nemaš izbetonirano dno septičke, ali ako imaš, onda se dogodi upravo to što se nažalost dogodilo vama. Ja sam upravo danas poslala zahtjev, na kojem sam napisala i datum pražnjenja i datum kad je bio referent. Još jednom, žao mi je gospođo što niste imali razumijevanje od onih, koji su se obavezali rješavati taj problem”, suosjeća gospođa koja se bori sa sličnim problemom.

“Nismo nezahvalni nego samo tražimo da se ispoštuje nešto što je obećano. Obećanje – ludom radovanje. Samo ja neću stati. Krećem s mailovima na sve strane. Ako treba zvat ću i Provjereno”, zaključuje Zagrepčanka kojoj je prisjela situacija u kojoj se našla, a koja je u međuvremenu nazvala privatnika da joj riješi nastali problem.

Poslali smo upit nadležnim institucijama kako bi se oni očitovali o cijeloj situaciji, a odgovor ćemo objaviti naknadno.

Zagrepčanka će ‘zapapriti’ susjedima i firmi iz kvarta: ‘O da, iskopala sam podatke iz smeća’


Komentari