Zagrepčanka o napadima koje su doživjeli sugrađani: ‘Iznenađena sam okrutnošću’

Zagrepčani u Maksimiru, ilustracija (Foto: Darko Tomas / CROPIX)

Napadi vrana u Zagrebu često se događaju tijekom proljeća, a dio građana zbog toga je uznemiren, a njihova iskustva mogu se pročitati u objavama koje dijele u kvartovskim Facebook grupama.

Neki od posljednjih napada dogodili su se u kvartovima Knežija i Sopot. Jedna Zagrepčanka tako je opisala kako ju je iznenadio i šokirao napad vrane dok je hodala po Sopotu i telefonirala. Ističe da je napad bio potpuno neočekivan jer je samo hodala.

“Odjednom osjetim onako lagan udarac u glavu i naočale mi odletjele na asfalt. Malo sam bila u šoku, odmah sam pomislila na vranu, pogledam gore, no nigdje ptičurine. Podignem naočale, ostale cijele”, prepričava cijeli događaj ova gospođa koja je odlučila upozoriti susjede.

Vrane u Zagrebu (Foto: Darko Tomas / CROPIX)

Lijepe geste

Na objave o napadima vrana prethodnih su se tjedana nadovezali brojni građani koji su doživjeli slične neugodnosti, a bilo je i oni koji vrane vole te ih redovito hrane. Našoj redakciji javila se čitateljica koja ima pozitivna iskustva s pticama te je odlučila podijeliti svoje iskustvo.

“Upravo večeras došla do stola dva vrapca, jedem komad pizze iz pekarne, pijem kavu u 19:40 na Željezničkom kolodvoru. Naravno da sam dala komad tijesta pizze. Vranama uvijek odlomim dok jedem u parku, već tako od 2009. (otkad imam pse) jer otada više šećem, a manje u autu”, napisala je na početku objave.

“Kad zaboravim ili telefoniram, one me opomenu da sam ih zaboravila. Nasmijem se toj mudrosti i dadnem vranama/golubovima/vrapcima/mačkama komad onoga što već jedem. Psu ne dam da naganja nikoga od njih”, istaknula je.


Zagrepčanka o napadu koji je doživjela u Sopotu: ‘Osjetila sam udarac u glavu, naočale su mi odletjele’

“Iznenađena sam hladnoćom/okrutnošću prema živim bićima. Zemljina kugla ne pripada čovjeku. Svim dotičnim okrutnima želim da dočekaju kad će biti gladni/žedni danima i da im nitko ne dadne ništa ‘da ih ne bi navikli da jedu/piju’. Možda tada shvate da je život ciklus”, zaključuje naša čitateljica.


Komentari