Zagrepčanka na mobitel dobila čudnu poruku: ‘Važno je upozoriti da se to događa’

Korištenje mobitela, ilustracija (Foto: Unsplash)

Jedna Zagrepčanka šokirala se kada je vidjela čudnu poruku koja joj je stigla na mobitel. Naime, kako nam govori, SMS poruka joj je poslana s broja koji se krije pod čudnim nazivom [email protected].

Naravno, odmah je shvatila da je riječ o pokušaju prevare. “Paket je stigao u skladište, ali nije mogao biti isporučen zbog nepotpune adrese. Molimo potvrdite svoju adresu na poveznici https://postaa.life/hr”, napisano je na početku poruke.

Također, u poruci su navedene i dodatne upute. “Odgovorite Y, zatim izađite iz tekstualne poruke i ponovno je otvorite kako biste aktivirali vezu ili kopirajte vezu i otvorite je u svom pregledniku Safari”, napisano je u ostatku.

Poruka koju je Zagrepčanka dobila (Foto: Čitateljica)

‘Odmah mi je bilo čudno’

“Odmah mi je to bilo čudno. Naravno da nisam nasjela na to jer je očito da se radi o pokušaju prevare, prije svega zbog te čudne adrese. Ipak, mislim da je važno upozoriti da se to događa, mislim da to i nije prvi put”, objasnila je Zagrepčanka.

Podsjetimo, početkom godine Hrvatska je pošta upozorila na još jednu lažnu SMS poruku koja se širi među građanima. “Širi se lažna obavijest o nemogućnosti dostave paketa zbog nepotpunih informacija. Nemojte otvarati poveznice koje se u njima nalaze jer se time izlažete riziku od krađe vlastitih bankovnih podataka”, poručili su tada iz Hrvatske pošte.

Inače, lažne poruke i obavijesti prepoznatljive su po sumnjivoj i čudnoj e-mail adresi ili poveznici (službena domena Hrvatske pošte je posta.hr), pravopisnim i gramatičkim pogreškama na stranici ili korištenjem engleskog jezika.


Upozorenje svima: Ne otvarajte ovu SMS poruku i ne šaljite ništa


Komentari