Zagrepčanka će ‘zapapriti’ susjedima i firmi iz kvarta: ‘O da, iskopala sam podatke iz smeća’

Foto: Facebook/Građanska udruga Dugave

Građani Gombošece ulice u novozagrebačkim Dugavama, se bore s problemom nagomilavanja otpada pored spremnika za smeće. Međutim, kako ističe jedna stanovnica te ulice, to smeće ne bacaju stanari već ‘građani koji koriste tuđe resurse’.

Tako se ova gospođa u Facebook grupi Dugave Republika požalila na iskrcavanje otpada u Gomboševoj ulici, kod broja 36 i to ne od strane stanara već od osoba koje uopće nisu s ovog područja.

“Iskrcavanje otpada po principu ‘boli me k’. I nije za ovo kriv grad, nego neki vaš i naš susjed. Btw, prijavljeno je komunalnoj službi zajedno s imenima osoba i tvrtki čije sam podatke iskopala iz ovog smeća (O da, jesam). Sad se samo nadam da će komunalci biti proaktivni i riješiti do kraja servirane informacije”, stoji u objavi uz koju je gospođa priložila i fotografije na kojima se vidi gomila nakrcanog otpada.

Smeće u Gomboševoj (Foto: Dugave Republika)

Pronašla dokumente koji glase na osobu s druge strane grada

Kako ova Zagrepčanka tvrdi, netko svoj otpad svako malo iskipa pored ovih kontejnera. Ističe i da stanari uglavnom doista razdvajaju svoj otpad i uredno ga odvajaju u spremnike dok je ovo smeće izvan kontejnera zapravo iskipan od strane osobe ili osoba koje uopće ne žive na ovom području.

“Nije s našeg područja jer sam našla dokumente koji glase na osobu s adresom u Dubravi i na još jednu firmu iz Zagreba”, kaže ova čitateljica i dodaje. “Možda su i ilegalci koji naplate odvoz pa onda iskrcaju gdje im dođe”, priča nam građanka koju jako frustrira cijela ova situacija.

Nadalje objašnjava da im dodatni problem predstavlja i činjenica da u njihove kontejnere svoje smeće povremeno bacaju i stanovnici iz obližnjih kvartovskih kućica.


Smeće u Gomboševoj (Foto: Dugave Republika)

‘To je čisti bezobrazluk’

“Inače, bacanje smeća u naše kontejnere je redovita pojava nekih stanara na području Beverly Hills-a, kako ga mi zovemo, jer smo više puta zatekli crne vreće. Otprilike znamo tko je, ali ga još nismo zatekli na djelu”, kaže gospođa koja dodaje i da je obavijestila komunalno redarstvo o nagomilanom otpadu koji su potvrdili da će smeće u skorom roku biti odveženo.

“Danas su evo i javili da su u redovnom obilasku (04. lipnja) ovo primijetili te da su izdali  nalog Zagrebačkom holdingu Podružnici Čistoća da saniraju isto”, piše gospođa.

“Mi svi živimo blizu smetlišta, ali i dalje želimo čisti kvart, a ovo što čini taj pojedinac/i predstavlja bezobrazluk i vodi se onom: ‘brigo moja pređi na drugoga'”, zaključuje ova frustrirana Zagrepčanka.

Zagrepčanka bijesna zbog ponašanja susjeda: ‘Sramota, kako mogu to raditi’


Komentari