Zagrepčanka bijesna zbog kaosa na jednom od najgorih raskrižja: ‘Tramvaj 15 minuta nije mogao proći na zeleno’

Foto: Čitateljica

Nakon što su se nedavno Zagrepčani raspričali o najgorim raskrižjima u gradu, javila nam se sugrađanka koja je opisala svoje svakodnevne jutarnje muke s čekanjem tramvaja na stanici pokraj raskrižja na Trešnjevačkom trgu, gdje su gužve neizbježne.

Naime, na tom se dijeli križa nekoliko ulica: Vukovarska, Ozaljska, Krapinska, Trakošćanska i Tratinska. Tramvajska pruga tom dionicom nije odvojena od ceste pa tramvaji koji dolaze iz smjera Ljubljanice redovito ‘zapnu’ u koloni na semaforu, a često im automobili koji skreću u Vukovarsku iz Krapinske prepriječe put pa ne mogu nastaviti putanju, čak i kad im se na semaforu upali zeleno svjetlo.

Upravo tom prizoru nedavno je ujutro, kao i već mnogo puta do sada, svjedočila Zagrepčanka. Kako kaže, svakodnevno čeka tramvaj broj 9 u smjeru Borongaja na stanici Trešnjevački trg jer javnim prijevozom putuje do posla, no ono što bi za nju i ostale putnike trebala biti minuta čekanja, ponekad se pretvori u 15 minuta.

‘Vozači nemaju kulture’

“Često se dogodi da stojim na stanici i vidim tramvaj kako se jedva jedvice pomiče u koloni, a taman kada stigne na vrh kolone i kada pomisliš da će napokon proći to zloglasno raskrižje, pred njim se ispriječe auti iz Krapinske”, započela je.

“I sad ti gledaš i čekaš i nadaš se da će se kolona pomaknuti, da će možda onaj automobil koji je zapeo na raskrižju propustiti tramvaj, ali ne. Čak i kada se kolona prema Vukovarskoj pokrene, vozači nemaju kulture propustiti tramvaj nego jedan za drugim krenu i opet se naprave čep i zeleno na semaforu iz smjera Ozaljske se već ugasi i onda opet sav kaos krene ispočetka”, rekla je.


Naime, ono što se dogodi jest da vozači iz smjera Krapinske krenu dok im je na semaforu zeleno svjetlo, ali u tom trenutku kolona u Vukovarskoj doseže do vrha križanja, zbog čega automobili zapnu u gužvi pred semaforom iz Ozaljske. U međuvremenu se tada na semaforu iz smjera Krapinske zeleno svjetlo ugasi, a upali vozilima iz smjera Ozaljske, ali im je putanja blokirana. U problemu su i skretači iz Ozaljske u Vukovarsku, koji se kreću desnom trakom kojom se kreću i tramvaji, te su zbog toga jer tramvaj čeka da bude propušten prema Tratinskoj također u blokadi.

Odnedavno su krenuli i radovi na Trešnjevačkom trgu, a već se neko vrijeme govori i o rekonstrukciji tog raskrižja, odnosno rasterećenju prometa na toj dionici, no nejasno je kada bi trebalo doći do realizacije tih obećanja.

S tim upitom obratili smo se Gradu, a odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

Zagrepčani se raspričali o najgorem raskrižju u Zagrebu: ‘Ako je istina, onda je to za tužiti grad’


Komentari