Zagrepčanina zgrozio čin dostavljača hrane: ‘Oni si smijulje dok ja prolazim, i kaj vidim’

Dostavljač hrane, ilustracija (Foto: Pexels)

Brojni Hrvati imaju naviku naručivanja hrane preko mobilnih i internetskih platformi, a sama dostava hrane je još od pandemije postala, i ostala, prilično popularna djelatnost.

Međutim, nedavno je jedan Zagrepčanin na društvenoj mreži Reddit podijelio negativno iskustvo kojem je svjedočio. Prema njegovim riječima, na ulici je vidio dvojicu dostavljača koji su navodno prstima prčkali po hrani, a svojom je objavom htio upozoriti ljude da ‘paze prilikom narudžbi’.

“Išao sam nešto do auta i u ulici vidio dva dostavljača – kompića kako pričaju. Oni si nekaj ćaskaju i smijulje dok ja prolazim. I kaj vidim? Frajer izvadio pizzu iz kutije i struže po njoj s prstima. Nekaj se smijuljio, valjda zbog teksture il čega već. Nadam se da nitko od vas nije naručivao pizzu oko 18 sati na području Črnomerca. Ne planiram tak brzo naručit pizzu prek’ te aplikacije. Ako i budem, onda ću pitat ak’ imaju naljepnice da se kutija zalijepi”, napisao je ovaj Zagrepčanin.

Dostavljač hrane, ilustracija (Foto: Pexels)

I drugi su znali dobit ‘manjkave’ porcije

Ubrzo je uslijedilo mnoštvo komentara drugih korisnika koji su podijelili slična iskustva. “Nedavno sam vidjela jednog kako jede pomfrit iz narudžbe, prije toga sam mislila da si ljudi umišljaju”, piše jedna Zagrepčnka.

“A gle meni neki dan došla narudžba bez pola pića i 2/3 priloga. Nisam mogla vjerovati stvarno jer je bilo ok zapakirano, pa sam išla provjeravat je l’ palo u vrećicu. Nije, lik očito ogladnio”, “Meni je naš dostavljač ukrao cijelu jednu vrećicu s namirnicama (narudžba je bila u 3 velike vrećice, dofurao je dvije i tvrdio da je to sve što su mi dali u dućanu a dućan je preko sustava provjerio da su predali sve tri). Oko 30 eura stvari si je maznuo”, glase neki od komentara.

Jedan je pak korisnik napisao kako je jednom prilikom dobio hranu koju je netko već dobro ‘načeo’. “Koji ste vi amateri. Ja sam jednom, prije nekih godinu i pol, naručio  nekoliko porcija ćevapa povodom rođenja iz jednog restorana odmah do željezničkog kolodvora u Koprivnici. I u mojoj porciji su bila 2 ćevapa odgrižena do pola. Ono točno se vidio ugriz, nisu bila otrgana nego odgrižena”, piše jedan redditovac.


Iznerviran zbog poteza vozača ZET-a: ‘Stare kante, vrućine i onda tom dedi to još napravi’

‘Možda je to bio njegov ručak’

Bilo je i onih korisnika koji su istaknuli da je možda riječ o dostavljačevoj pizzi. “Ne mora biti da je tuđa pizza. Ako dostava traje predugo kupac može otkazati narudžbu i ako je narudžba u tom trenu kod dostavljača tada je on dobije. Možda se izgubio pa je nagrađen za sporost”, objašnjava ovaj Zagrepčanin. Sličnog je razmišljanja još jedan gospodin. “Što ako je to samo bio njegov ručak?”, glasi komentar.

Neki pak smatraju da je došlo vrijeme da se manje naručuje, a da više sami kuhamo hranu. “Možda došlo vrijeme da si sami napravimo ručak?”, “Danas vise nitko ne zna ništa ni skuhati, a i lijeni su svi, i puni sebe, zato i ima poplava tih dostava”, glase neki od komentara.

Zagrepčanka ogorčena stanjem u tramvaju: ‘Suprugu je došlo da povraća, iako je mlad i zdrav’


Komentari