Zagrepčanin zatekao sugrađane pitanjem o žičari Sljeme pa priznao: ‘Sram me što sam uopće to pitao’

Besplatna žičara od svibnja (Foto: Ranko Suvar/CROPIX)

Na društvenoj mreži Reddit jedan je Zagrepčanin sugrađanima postavio pitanje o žičari Sljeme koje je mnoge zbunilo.

“Probao zvati ZET, naravno nitko se ne javlja, potražio na internetu naravno nema nikakvog detalja, pa da pitam: Kako se, ako ikako, hlade kabine žičare? Prozori? Klima?”, upitao je.

“Vjerujem da nije toliko toplo na trasi, uvijek puše neki vjetar, ali čisto da znam pošto idem s djetetom, hvala unaprijed”, dodao je.

Sljemenska žičara (Foto: Darko Tomas/CROPIX)

‘Bolje ostanite doma’

Njegovo pitanje izazvalo je lavinu komentara.

“Nema klime, ne razumijem kako ćeš ugraditi klimu na svaku kabinu, to nema nigdje. Imaš prozorčić koji otvoriš tako da pirka vjetrić, mislim da tih desetak minuta neće ništa biti bebi”, “Nema klime. Neće bebi biti ništa, jer ako će joj biti, nemoj je ni voditi – s obzirom da nema klime nigdje ni na vrhu kad izađete van”, “Kako su djeca prije putovala u fići i stojadinu 10 sati na more na 35 stupnjeva pa nikome ništa nije bilo?”, pisali su.

“Bolje ostanite doma pod staklenim zvonom. Znaš da ima i divljih životinja na Sljemenu”, “Nema klime, samo otvori za ventilaciju. Vožnja traje petnaestak minuta”, “Kako smo mi preživjeli kao bebe u onoj prastaroj konzervi od žičare, to je veliki misterij našeg doba”, neki su od komentara.


‘Priznajem, pitanje je glupo’

Autor pitanja je ubrzo odgovorio na kritike te je priznao kako nije dobro razmislio prije nego li je pitanje postavio.

“Da pitanje je glupo, napisano nakon poluprospavane noći i sram me što sam ga uopće postavio obzirom na moju tehničku pozadinu. Da malo objasnim, zadnji puta kad smo žena i ja bili, stala je žičara na kojih 10-15 minuta.

Sjećam se da su prozori neki sitni bili gore pri vrhu (možda se krivo sjećam). Ostavljam zaključke čitateljima”, napisao je.

Skinuo ZET-ovu aplikaciju zbog besplatnog pokaza za žičaru pa ga zbunila jedna stvar: ‘To nema smisla’


Komentari