Zagrepčanin uživao na balkonu, a onda se zgrozio od prizora: ‘Onako fajn je udarila i samo krenula dalje’

Susjedstvo, ilustracija (Foto: Guliver)

Svakom se vozaču može dogoditi da prilikom uparkiravanja auta ‘trkne’ neki drugi parkirani auto na parkiralištu. Jednostavno, nezgode se dešavaju. Međutim, kad se vozač nakon toga ‘mrtvo hladno’ pokupi i ode, bez ostavljanja svog kontakt broja vlasniku oštećenog auta, to predstavlja jednu posebnu razinu nemarnosti i bezobrazluka.

Tako je jedan gospodin na Knežiji svjedočio takvom incidentu koji ga je ostavio bez teksta, a svoje je iskustvo podijelio u kvartovskoj Facebook grupi.

“Jedno lijepo proljetno večer, stojim na balkonu došavši s posla ‘da malo uzmem zraka’. Dok tako stojim, pogled mi pobjegne na gospođu ispred ulaza Knežija 9 koja sjeda u svoj mali crni Mitsubishi s narančastim krovom.

‘Vozi’ se onako u rikverc, jedva, kao da vozi dijete od 10 godina. U jednom trenutku kod dva kontejnera (žutog i smeđeg) udara u parkirani auto, onako ‘fajn’, zaljulja ga lagano. Onda nošalantno ubaci u prvu brzinu i ode svojim putem, kao da se ništa nije desilo”, opisuje viđeno ovaj zaprepašteni gospodin.

Ilustracija (Foto: Unsplash)

Dobro je poznata svim susjedima

“Ja vas pitam ‘gospođo’ – Da li ste normalni? I, tko će snositi troškove auta, (popravka) u koji ste udarili? Mislim da nitko, jer niste se ni počešali.. Hmm.. možda malo i imate ‘sreće’, jer vidim da je auto u međuvremenu otišao. Dragi susjedi, čuvati se Mitsubishija sa narančastim krovom, mislim da je model space. Ugodna i laka noć! P.S auto u koji se ‘gospođa’ zabila je nekakav karavan”, piše Zagrepčanin koji dodaje kako auto dotične gospođe ima dosta oštećenja nastalih upravo u situacijama kad bi udarila ili okrznila druge parkirane aute.

“Misterij je kako je ta žena položila vozački. Svi znamo taj auto i njegovu vozačicu. Ne znam kako je doživjela te godine”, “Crno narančasti parkira kod nebodera stalno – vidio ja nju – ona i voznja… ajme meni”, glasi komentari njezinih susjeda iz kvarta.


“Znam tu žensku. Ta je iz mog nebodera. Ja sam prije par mjeseci vozio ženu i dvoje djece, jedno godinu dana staro, a drugo tri, i ulazim u parkiralište, a ona k’o Pale sam na svijetu. Odjednom bez žmigavaca izletava u rikverc iz parkinga i ravno u mene. Falilo je možda 10 cm da me ne lupi u zadnji kraj”, opisuje svoje iskustvo jedan Zagrepčanin.

Zagrepčanka frustrirana situacijom: ‘Žao mi je što nisam slikala da imam dokaz’

Snimiti fotografije ili video

Sudeći po komentarima stanara Knežije, gospođa već duže vrijeme predstavlja opasnost na parkiralištu. Kako je gospodin koji je prvi pokrenuo raspravu istaknuo, jedino mu je žao što nije uspio snimiti neki diskretni video kao dokaz.

Međutim, ako se nađete u sličnoj situaciji, bilo bi dobro snimiti video ili fotografiju auta u prekršaju koji se onda mogu prijaviti kroz aplikaciju MUP-Sigurnost i povjerenje. Naime, za one koji ne znaju, radi se o aplikaciji koja omogućuje građanima da anonimno policiji dojave pojedini događaj, pri čemu dostavljaju video ili fotografiju pojedine radnje, koja policiji služi kao izvor saznanja. Uz sve navedeno, mogu dojaviti i koordinate mjesta događaja.

Zagrepčani frustrirani nedavnim dvostrukim napadom: ‘Treba uvesti masne kazne za neodgovorne pojedince’

Što kaže zakon?

Naime, kada na mjestu nesreće nema vlasnika vozila, vozač je dužan vlasniku vozila ostaviti podatke o sebi i vozilu kojim je uzrokovao prometnu nesreću.

Prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, članak 176, stoji da ukoliko vozač prekrši ovo pravilo, slijedi mu novčana kazna u iznosu od 390 do 920 eura te će mu se izreći zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom najmanje šest mjeseci i po pravomoćnom rješenju izreći će mu se tri negativna prekršajna boda.

Poznati lijek protiv bolova pod istragom: Nuspojave se povezuju s nizom bolesti i smrti


Komentari