Zagrepčanin ukazao na bizarnost jednog od najopasnijih križanja: ‘Nove semafore ostavili su da trunu’

Promet u Zagrebu, ilustracija (Foto: Darko Tomas / CROPIX)

Ogorčen prometnom situacijom u gradu, jedan Zagrepčanin odlučio je javno podijeliti svoju problematiku. Iako se puno toga treba rekonstruirati i bolje urediti, naš čitatelj odlučio je ukazati na veliki problem jednog raskrižja.

“Na izlazu sa zagrebačke obilaznice, čvor Sesvete, Grad Zagreb je prije malo manje od tri godine započeo rekonstrukciju raskrižja kako bi zamijenio stare, dotrajale, famozne semafore na kojima je više od 30 godina ‘blinkalo’ žuto.

Početkom rujna prošle godine radovi su završili uz kašnjenje, kao što to uvijek biva kod nas. Postavljeni su novi semafori i sad se samo čeka da se uključe”, započeo je svoju priču Zagrepčanin.

Opasno raskrižje

Navodi kako semafori još nisu uključeni te da se navodno čeka HEP da ih priključi na elektroenergetsku mrežu.

“Meni je neshvatljivo da se čeka skoro godinu dana za običnu dozvolu HEP-a. Meni se čini da nije HEP toliko kriv koliko ga Grad čini. Također, to je vjerojatno jedno od najopasnijih križanja u Zagrebu.


Često se događaju prometne upravo zbog činjenice da se tamo vozi velikom brzinom i gotovo pa je nemoguće skrenuti iz smjera Varaždina prema Dugom Selu i iz smjera Zagreba prema Sesvetama kada su gužve na cestama.

Nadam se da potpuno novi semafori neće biti ostavljeni da trunu jer su očito prijeko potrebni za sve nas Sesvećane, svu djecu koja prelaze preko ceste na putu do škole i sve ostale koji svakodnevno tamo prometuju”, zaključio je čitatelj.

O ovoj problematici mi smo poslali upit Gradu Zagrebu i HEP-u te ćemo njihov odgovor objaviti čim ga zaprimimo. 

Prometna nesreća u Zagrebu s ozlijeđenima, vatrogasci: ‘Izbjegavajte taj dio grada’


Komentari