Zagrepčanin ostao u šoku na autobusnom kolodvoru: ‘To ne može koštati više od 8 eura’

Autobusni kolodvor Zagreb (Foto: Boris Kovacev / CROPIX)

Već neko vrijeme brojni se Zagrepčani žale na astronomske cijene vožnje taksijem na kratkim relacijama. Često na društvenim mrežama objavljuju detalje takvih vožnji, račune i podatke o vozačima.

Novi slučaj je vožnja od autobusnog kolodvora pa u ovo vrijeme ljetovanja i putovanja trebaju biti osobito oprezni svi koji bi se nakon što stignu autobusom u Zagreb željeli prevesti taksijem.

“Ljudi vozite se samo radio taksijem, pazite inače s kim sjedate jer me neki lopov oderao. Za vožnju od autobusnog kolodvora do HNB-naplatio vožnju 39 eura. Prijatelj u radio taksiju mi reče da to ne može koštati vise od 8 eura!

Taksi, ilustracija (FOTO: Pexels)

Opravdanja

Dok su brojni sugrađani iznenađeni i nezadovoljni takvim cijenama ima i nekih koji imaju opravdanja za takve situacije.

“Kada se vozite Boltom znajte da sa tim ciframa od po 5 eura sabotirate vozača koji radi po 12 sati da ima jedva za kruh. Vozila sam Bolt i više neću da me se podcjenjuje.

Drugo, poznajem ekipu sa autobusnog pa da vam objasnim:
1. Imaju svoje firme i plaćaju poreze ovoj usranoj državi kojoj nikad dosta.
2. Održavanje auta ( svako malo izmjena filtera, ulja, gume, čišćenje + kemijsko čišćenje, itd.)
3. Plaćanje goriva koje nije jeftino
4. Imaju pravovaljane Taksimetre


“Kada im priđete kažite odredište, pitajte kolika je cijena starta, koja cijena po kilometru, uzmite kalkulator i izračunajte”, bio je jedan od takvih komentara.

Klijenti jedne banke u čudu: ‘Ne razumijem zašto mi ovo nude, o čemu se tu radi’

Bilo ih je još koji brane skupe taksiste.

“Svaki normalni taksist ima istaknute cijene prijevoza na vjetrobranskom staklu. Vaš problem kaj ne gledate i kako god bilo red je pitati koliko je cijena prije ulaska u svako takvo vozilo.  Ovdje nije riječ o prijevari jer taj isti taksist radi po svojoj tarifi i da ima 100 eura po km i za to vam izda račun to je njegova stvar, a vi ste sami krivi”, jedno je od sličnih razmišljanja.


Komentari