Zagrepčanin opisao sukob sa poštarom: ‘Veli on da mu to nije usput’

Pošiljke čekaju dostavu, ilustracija (Foto: Dragan Matic / Cropix)

Iz Hrvatske pošte pohvalili su se kako je državna tvrtka prošle godine zabilježila 13,6 milijuna eura dobiti, što je čak 1270 posto više nego pretprošle godine. Prihodi kompanije porasli su za 270 milijuna eura, odnosno 11 posto više nego 2022. godine.

“Upravi Hrvatske pošte prioritet je da kolegicama i kolegama osiguramo financijsku stabilnost, a time i dugoročno uspješno poslovanje tvrtke. Zadovoljni radnici pretpostavka su za dodatno povećanje produktivnosti i profitabilnosti te ključ kvalitetne usluge i zadovoljstva naših korisnika”, rekao je Ivan Čulo, predsjednik Uprave Hrvatske pošte.

Kada predsjednik uprave spominje kvalitetnu uslugu i zadovoljstvo korisnika nemali će broj građana koji su imali iskustva s Hrvatskom poštom pomisliti da se gospodin Čulo šali. Naime, Hrvatska pošta jedna je od tvrtki na koji redovno stiže velik broj kritika i bizarnih slučajeva. Jedan takav je i slijedeći koji nam je opisao razočarani Zagrepčanin koji je nažalost imao prilike osjetiti kvalitetu usluge Hrvatske pošte.

Zagrepčanka otkrila trik kako se spasiti od prevare: ‘I meni je to poštar rekao’

“Hrvatska pošta ima jednu od najgorih usluga”

“Hrvatska pošta ima uvjerljivo najgoru uslugu u Hrvatskoj ili barem jednu od najgorih… Paket s About You platforme sam naručio početkom veljače i on je, kako je stajalo u njihovoj poruci, uistinu stigao za tri dana. Međutim, onda je ‘ležao’ u Hrvatskoj pošti sljedeća dva tjedna”, počeo je svoju priču ljutiti Zagrepčanin.


U nastavku svog slučaja, očekivano, ističe kako je naviknut na čekanje kada ima posla s Hrvatskom poštom.

“No, kako naručujem često navikao sam da HP ne isporučuje pakete u realnim okvirima 3-5 dana, već da se uglavnom sve otegne na 2+ tjedna. E sada, u jednom trenutku došao sam do točke da pišem tiket pošti i onda ‘naletio’ na njihov sistem prijave problema. Bilo je potrebno jedno 50 klikova da dođem do opcije u kojoj ću opisati svoj problem i kada sam vidio da imam samo 500 znakova da opiše mu čemu je problem, odustao sam”, nastavio je o još jednom “kvalitetnom” segmentu usluge HP-a.

Grupa poslova za HPekspres i žurnu dostavu u pošti u Branimirovoj ulici (Foto: Dragan Matic/Cropix)

Kad HP javi da paket stiže

Ali to nije ni kraj priče, jer eto javlja se HP i poručuje da paket stiže.

“U tom trenutku me već bilo briga za paket, da ne kažem da sam na njega i zaboravio. A onda je došla prva poruka od HP-a. ‘Vaš paket bit će isporučen danas između 17:20 i 20:00. I ok, ja ko zapet čekam doma da dođe paket, a paketa nigdje. Potom pokušavam nazvati dostavljača na broj koji mi je poslan, mobitel je bio isključen.

Potom idem na online praćenje paketa, piše da je izvršen pokušaj dostave paketa… A NIJE jer sam bio kod kuće i čekao čovjeka da pozvoni ili nazove”, napisao je pa nastavio jer s Hrvatskom poštom ni tu još nije kraj priče.

Koliko Hrvatska pošta može biti spora: Testirali smo slanje pisma od Trga žrtava fašizma do Črnomerca

“Elem, drugi dan opet. Dolazi poruka, vaš paket bit će isporučen danas od 14 do 17, ali bez broja telefona dostavljača. I naravno gađa se dostava točno onda kad nema nikog doma. Dostavljač potom zove u 15 sati da će on sada dostaviti pošiljku, ja govorim sad nisam doma neće moći.

I on govori da će mi iskrcat pošiljku na nekom paketomatu negdje. Rekoh odmah ne može i pitam ga gdje je bio jučer i zašto mi ga jučer nije dao. Na što nije imao odgovor. Rezolutno sam odbio ostavljanje pošiljke na paketomatu i rekao mu da je ostavi u mojoj matičnoj pošti na kvartu.

Na što on veli da mu to nije usput i da to neće napraviti danas, kao da može eventualno sutra (u subotu). Paket je onda dostavio tamo u subotu, dan kasnije i to valjda 20 minuta prije nego što sam ga došao podići. Sve u svemu. Mislim da gore usluge od HP-ove dostave u Hrvatskoj nema”, zaključio je svoje iskustvo s HP-om.


Komentari