Zagrepčanin o nesvakidašnjem fenomenu: ‘Izlaze iz grmlja na asfalt, nikad to prije nisam vidio u Zagrebu’

Park Zrinjevac, ilustracija (Foto: Damjan Tadic / CROPIX)

Prošle su se godine mnogi Zagrepčani žalili na račun nepokošene trave u kvartovima diljem Zagreba. Mnogi su tada isticali kako trava buja i ‘divlja’ te pozivali gradske vlasti da riješe problem. Kako su tada iz grada naglasili, s košnjom se kasnilo zbog nepovoljnih vremenskih prilika, odnosno obilne kiše koja je tada padala kroz duži period.

Što se tiče košnje trave u ovoj godini, čini se kako se situacija popravila jer se je bilo mnogo manje pritužbi od strane građana, a prije koji mjesec su nam iz Zrinjevca poručili da su košnje krenule već u ožujku i da je u pojedinim kvartovima košeno već tri puta.

Tako su Zagrepčani na društvenim mrežama podijelili iskustvo iz svojih kvartova, odnosno komentirali su jesu li zadovoljni s održavanjem zelenih površina u gradu ovog ljeta. Tako su neki super zadovoljni, a neki nisu uopće, a i jedni i drugi su objavili i brojne fotografije koje svjedoče o stanju u pojedinim zagrebačkim kvartovima.

‘Gledam… divota’

Tako su neki naglasili da je mnogo bolje nego lani. “Naravno, puno bolje”, “Super, ove godine ide na bolje ,a koji nisu zadovoljni kosu u ruke i u košnju”, “Moram priznati da u mom kvartu Zrinjevac dobro radi svoj posao. Sve pohvale za njih”, “Kod nas je super”, “Sve pokošeno u kvartu. Gledam divota.. Sve oko klupa.. I sve pokupili košenu travu”, “Bravo, bravo! I samo tako dalje, sve je bolje i bolje”, glase neki od komentara zadovoljnih Zagrepčana.

Pokošena trava u Zagrebu (Foto: čitatelji)

“Kod nas su u kvartu bar jednom tjedno sa onom kosilicom, tako da stvarno nema problema”, “Kod nas je ok, tri puta kosili, orezali živicu i ukrasne grmove. Sad je sve na nama stanarima da održavamo čistoću”, pišu Zagrepčni.


Međutim, nisu svi zadovoljni pa tako neki ističu da se kod njih ne kosi redovito. “Đungla na Mirogoju, prestrašno”, “Žalosno kako se grad održava, pored nekih drveća ne možeš ni prolaziti, nema radne snage a oni koji i jesu očito je da ne stižu. Trava se kosi neuredno sve se radi na brzinu”, pišu nezadovoljni čitatelji.

Neokošena trava na groblju u Zagrebu (Foto: čitatelji)

Novi problem – ‘Trava se ne odvozi pa smrdi na hrpi’

“Nimalo zadovoljna. Ovo je užasno!”, “Kod nas u Sopotu nezadovoljavajuće” “Užas, nikad gore. I nikad više smeća”, “Zmije izlaze iz grmlja na asfalt u pojedinim kvartovima. To nikada prije nisam vidio u Zagrebu”, glase neki od komentara.

Međutim, mnogi su istaknuli drugi problem, koji je kako se čini, ovogodišnja ‘vruća’ tema s obzirom na to da smo već nekoliko puta u zadnjih par mjeseci pisali o tome. Naime, dobivali smo brojne pritužbe od građana da se trava pokosi i tako mokra ostavi na hrpi koje se ne odvoze kroz duži vremenski period. Te bi se hrpe, kako kažu čitatelji, tijekom tog vremena strašno usmrdile da je bilo gotovo nemoguće prolaziti pored njih.

Nepokošena trava u Zagrebu (Foto: čitatelj)

Na taj su se problem najčešće žalili stanovnici novozagrebačkih kvartova Travno, Središće, Dugave i Siget. O tom su problemu ponovno pisali na društvenim mrežama.

“Pa ako se pokosi, onda se to treba i pokupiti, a ne ostavit po parkovima – Središće i Utrine, kod crkve. To tako jako smrdi, da se ne može disati”, “Super je kako skupe tu pokošenu travu na hrpu i ostave da strune! To su neke moderne zelene fore za privlačenje pčela. Mi što nam smrdi to ne razumijemo”, pišu Zagrepčani.

Situacija koja izluđuje stanovnike zagrebačkog kvarta: ‘Smrdi užasno, da ne govorim o truleži i svinjcu’


Komentari