Zagrepčanin Marko tvrdi da je doživio ukazanje: ‘Pao sam ničice i poklonio mu se do poda’

Vjernici, ilustracija (Foto: Tomislav Kristo / CROPIX)

Zagrepčanin Marko mladić je iz Zagreba koji tvrdi da je uoči početka devetnice svetom Mihaelu doživio mistično iskustvo. Osim detalja koje je opisao, Marko je pozvao i vjernike da se odazovu na devetnicu svetom Mihaelu koja je počela u petak 20. rujna ove godine.

“Bilo je to ovo ljeto, uoči blagdana Velike Gospe. Molio sam se u crkvi nakon svete mise pred slikom Majke Božje koja u naručju drži Isusa. Kao i brojni drugi vjernici bio sam zabrinut oko sve većeg prodiranja rodne ideologije u naše hrvatsko društvo, u naše škole, vrtiće i fakultete.

I moleći se tako nakon svete mise pred slikom Bogorodice uoči Velike Gospe, u jednom trenutku začuo sam u sebi nježni ženski glas koji mi se obraća. Odmah sam ga prepoznao. Bio je to glas naše Majke i Bogorodice, nježan, ali odlučan koji mi je na moje iznenađenje uputio riječi ‘osobno ću se obračunati sa rodnom ideologijom'”, opisao je Marko na početku za portal Vjera.hr.

Vjernici, ilustracija (Foto: Darko Tomas / CROPIX)

‘Ostao sam iznenađen’

“Moram priznati da sam na prvu ostao iznenađen. Uvijek sam Bogorodicu promatrao kao nježnu i brižnu majku koja se brine za svoju djecu, štiti ih od Zloga i zagovara ih kod Gospodina. I ona uistinu takva jest i čini sve gore navedeno. No kad sam malo bolje razmislio, s teološke strane, nije bilo ništa neobično ili pogrešno u riječima koje mi je Bogorodica uputila”, opisao je Marko pa nastavio.

“Potaknut tim događajem u Crkvi, dobivao sam snažan Božji poticaj (već sam ga dobivao mjesecima ranije, ali je bio nepotpun) da se vjernici pozovu na udarnu devetnicu svetome Mihaelu. Kako sam rastao u vjeri s vremenom mi je Bog u svojem milosrđu udijelio brojne milosti među kojima i tu da ponekad u molitvi mogu duhovnim očima vidjeti sv. Mihaela i druge blažene anđeoske duhove.

Često me pitaju kako izgleda sveti Mihael. Prije svega treba naglasiti, da anđeli, sveci i Bog prebivaju i djeluju van vremena i prostora i kada se odluče ukazati ljudima, to čine na način koji je nama razumljiv i na koji ih možemo percipirati. Po našim ljudskim mjerilima, kako sam ga ja prvi puta vidio, a to je bilo na prvi dan devetnice svetome Mihaelu, ukazao mi se sa strane. Snažna muževna pojava”, objasnio je Marko.


Vjernici, ilustracija (Foto: Damjan Tadic / CROPIX)

‘Snaga je isijavala iz njega’

“Ostao sam pod dojmom njegove veličine, snage i visine. Ljudski govoreći bio je visok pet metara i tolika snaga i sila Božja je isijavala iz njega da sam samo pao ničice i poklonio mu se do poda. Kada vidite svetoga Mihaela, jednostavno znate da je Bog tu. Često kad mi je nešto htio reći obraćao mi se nazvavši me bratom.

I anđeli uistinu jesu naša starija braća. Braća koja su isto morala proći kušnje (prije svega kušnju oholosti i poniznosti) prije ulaska u Raj. Neki, poput Lucifera su na toj kušnji pali, drugi poput svetog Mihaela su je nadvladali.

Više puta sam bio u gadnim, bezizlaznim situacijama, životnim opasnostima, životnim krizama, kušnjama, napastima i pod nasrtajima Zloga i svaki put kada sam zazvao svetoga Mihaela, on je velikodušno pružao svoju pomoć i zaštitu i zato je važno da se utječemo ovom prvaku anđela i svaki dan ga zazivamo zajedno sa našim anđelima čuvarima i svim drugim anđelima koje možda ne poznajemo, ali oni itekako, po Božjoj zapovijedi, budno prate naš život”, zaključio je Zagrepčanin Marko.

Poznati zagrebački svećenik odgovorio na prozivke: ‘Zanimljivo mi je da mi to govore’


Komentari