Zagrepčani u šoku zbog problema koji traje mjesecima: ‘Sramota, mislim da nigdje nije tako’

Zgrade u Zagrebu (Foto: Ivana Grgic / CROPIX)

Problem velikih količina smeća koje se nakupljaju izvan kontejnera u raznim zagrebačkim kvartovima građani prijavljuju već mjesecima. Takva je situacija osobito problematična ljeti kada je, zbog visokih temperatura, smrad smeća jako izražen.

Nedavno je u kvartovskoj grupi na Facebooku tako objavljena fotografija koja prikazuje ogromnu količinu smeća koja se nakupila pored kontejnera za plastiku i papir na Jarunu. Objava je izazvala mnoštvo komentara nezadovoljnih građana.

“To je nažalost posvuda u tom kvartu..Žalosno da je ljudima svejedno što žive u smeću”, “Sramota, ja mislim da nijedna selendra ne izgleda tako”, “Smeće se ne odvozi dovoljno često i nema dovoljno kontejnera. Netko jednostavno ne zna upravljati sustavom odvožnje otpada”, navodili su građani.

Velika količina smeća

S druge strane, neki se pitaju zašto toliko smeća nema pred drugim zgradama na Jarunu ili u drugim zagrebačkim kvartovima te navode da je rješenje za to izgradnja ‘bokseva’ u kojima su kontejneri pojedinih zgrada pod ključem.

Nadalje, velike količine smeća trenutno se nalaze i pored kontejnera na Borovju, o čemu su nas obavijestili čitatelji. Također, pored spremnika za plastiku i papir odložena je veća količina miješanog otpada.

Podsjetimo, nedavno smo pisali i o situaciji u Novom Zagrebu gdje je u kontejner za papir bio odložen miješani otpad. “Stvarno ne mogu vjerovati da se ljudi i dalje tako ponašaju i u spremnik za papir ubacuju što im padne na pamet. Osim što su ti kontejneri natrpani, sad još i smrde na trulež zbog tog silnog otpada koji nije papir. Jednostavno odvratno, muka me uhvatila kad sam to vidjela, nemam što više dodati”, opisala je naša čitateljica nedavno.


Zagrepčanka izašla pred zgradu pa ostala zgrožena: ‘Muka me uhvatila kad sam to vidjela’


Komentari