Zagrepčani su ogorčeni zbog naglog dizanja cijena: ‘Potpuno nepotrebno, ne razumijem’

Građani u Zagrebu, ilustracija (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Nedavno su korisnici A1 mreže dobili neugodnu vijest o poskupljenju usluga. Kako su napisali u obavijesti, A1 od 1. lipnja podiže cijene usluga i to za 6.9 posto. To povećanje odnosi se na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta.

Također, uslijed poskupljenja, korisnici ne mogu raskinuti ugovor bez naknade, ali mogu nastaviti koristiti prethodno ugovorene popuste. Inače, A1 je u srpnju prošle godine uvećao cijene usluga i to za 8.5 posto, a korisnici ni tada nisu mogli raskinuti ugovor bez naknade.

Cijene svojih usluga prošle je godine za pet posto povećao i Hrvatski telekom. Nadalje, za 8.3 posto cijene je u 2023. godini povećao i Telemach. Što o poskupljenjima usluga misle Zagrepčani upitali smo ih u anketi – Kako komentirate dizanje cijena od strane teleoperatera?

Neki su najavili više cijene.

Objavljuje Zagreb.infoSubota, 20. travnja 2024.

‘Potpuno neopravdano’

Dio građana smatra da je poskupljenje od strane teleoperatera neopravdano te se pozivaju na poskupljenja koja su se dogodila u 2023. godini. “Potpuno neopravdano jer su svi redom prošle godine imali enormne dobiti”, navodi jedan Zagrepčanin.


S time se slažu i drugi.”Potpuno nepotreban potez s obzirom da svi posluju s ekstraprofitom”, “Ne razumijem ih! I bilo je već prije povećanje, a sada opet. Dokle više?”, “Neopravdano, ja mislim da oni imaju odličnu dobit, tako da je to neopravdano”, “Pa dizali su i prošle godine, ovo je drugi put u godini dana”, navode građani.

Na kvalitetu usluga teleoperatera požalio se dio građana. “Neka malo i usluge poprave ne bi se mi ljutili”, “Bezobrazno je da ne možeš raskinuti ugovor”, “Pohlepa kao i svi drugi”, “Ajde da mreže rade kako treba, ali kad pola toga ne funkcionira još da i plaćamo skuplje – nije u redu!”, “I ovako su preskupi”, “Sramotno”, ističu Zagrepčani.

@zagrebinfo Impresivno! 👏🏻 Koliko zagrebačkih kvartova u minuti biste se sjetili? 🧐🤔 #zagreb #zagrebinfo #fy #fyp #quiz #tiktok #viraltiktok #neigbourhood #funny #interesting ♬ original sound – zagreb.info

‘Znamo kako to ide’

Također, neki navode da su poskupljenja očekivana i smatraju da svi teleoperateri rade po istom principu. “Stara izreka kaže – vidjela žaba da se konj potkiva pa i ona digla nogu”, “Očekivano, ne vidim čemu se nervirati, znamo kako to ide i kako će se nastaviti”, mišljenja su neki.

Nadalje, dio građana ističe da se, unatoč prigovaranjima na cijene, ništa neće promijeniti. “Kukat ćemo kako je skupo, kako su bezobrazni, ali niti jedan od nas neće otkazati pretplatu ili bonove i nastaviti živjeti bez mobitela”, komentirala je jedna Zagrepčanka.

S druge strane, drugi ističu da su po pitanju poskupljenja već poduzeli određene akcije. “Ne komentiram. Djelujem. Raskinula sam sve ugovorne obaveze i čim mi se prva stvar ne svidi, odoh”, “Ne mogu oni toliko podići cijene koliko ja mogu malo potrošiti”, “Ništa, nabavit ćemo golube pismonoše”, zaključuje dio Zagrepčana koji se s cijelom situacijom odlučio i malo našaliti.

Loše vijesti za korisnike A1: Njihov novi potez nikome se neće svidjeti


Komentari