Zagrepčani se prisjetili kultnog kluba: ‘Proganja me to već 20 godina’

Koncert u Purgeraju (Foto: Zvonimir Krstulovic / CROPIX)

Jedan korisnik na Redditu je pozvao građane da podijele osobna iskustva zbog kojih je nastao poznati muk, a započeo je vlastitom neugodnom pričom. “Prije par godina organiziram party za ekipu, jedan lik kasni (novi kolega na poslu, činio se fora u par razgovora). Kad je napokon došao, ulazi kroz vrata, cijela prostorija (dvadesetak ljudi) ga u tom trenutku gleda. Prilazi moja supruga, upoznajem ih, on joj pruži ruku…pogleda mene i kaže: ‘Ja fakat ne kužim što pričaš, pa uopće nije ružna!’, napisao je.

“Čuo se onaj uzdah šoka i znači jedno 10 sekundi nitko nije izustio niti riječ, ja isprva šokiran ne znam što reći ali najzad povisujem glas prema njemu i govorim “O čemu pričaš je*te, ja to nikad ne bih rekao” a moja supruga: ‘Joj daj hajde vidiš da je veći zaj*ant od tebe, daj čovjeku cugu’, započeo je raspravu.

Na tu priču nadovezao se jedan Zagrepčanin pričom iz kultnog zagrebačkog kluba Purgeraja koji je zatvoren već 11 godina. “Petak navečer upadam u Purgeraj napirlitan kao Isus, kralj svemira, raspoloženje na razini, fenomenalno ljetno večer, frend me vodi za stol, ide me upoznat s curicama nekim s faksa, bok bok šarm i kulturu palim na maksimum i naj naj najzgodnija samo kaže Ana i nasmiješi se”, započinje priču.

Natjecanje u air gitari u Purgeraju (Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

‘Udario si me na nostalgiju’

“Ooooo Ana pa što nećeš ruku pružit kad se upoznaješ. Cura nema ruke… Zemljo, Hade, Džehenemu pojedite me, proganja me to već 20 godina”, ispričao je ovu scenu, koja i ako nije istinita, svakako je počela zanimljiv razgovor o davno zatvorenom lokalu.

“Auuu udario si me u nostalgiju kada spominješ purgeraj. Najbolji dani ‘mladosti’. Kada se sjetim klošarenje ispred Purgeraja pa onda svi se naguravaju prije ponoći da uđu besplatno. Good times”, nadovezao se jedan korisnik.

“Ja sam uvijek nosio štapove za bubnjeve pa sam uvijek prodao burek da sam s Akademije. Gore imam sad individualni sat pusti me unutraaaaaaaaa”, otkrio je svoj trik za ulazak jedan Zagrepčanin.


U Purgeraju je znalo biti prilično kaotično (Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

‘Gledali smo specijalce kako uletavaju’

“Hahaha mi smo se prebacivali preko ograde i letjeli na isti način van. Sjećam se kada smo jednu noć frend i ja cugali na Ribnjaku i gledali kako specijalci uletavaju van i raciju rade. Mi samo ehh što ćeš”, ispričao je jedan korisnik burne scene iz tog kluba.

Sadržaj za uživanje ovog ljeta u Zagrebu: Za svakoga se nudi ponešto

Klub Purgeraj radio je deset godina na Ribnjaku. Zatvoren je 2013. godine bez prethodne najave i jasnog objašnjenja. To je bilo kultno mjesto na kojem su se održavali rock koncerti i okupljale mlađe generacije. Zatvaranje kluba značilo je velike gubitke za Centar mladih Ribnjak.


Komentari