Zagrepčani se posvađali zbog računa koji je izdao taksist: ‘Takav je zakon, građani su odlučili’

Taksi (Foto: Boris Arbanas / CROPIX(Facebook)

Velik broj građana u posljednje se vrijeme žali na previsoke cijene taksi usluga u Zagrebu, a u jednoj Facebook grupi došlo je do rasprave nakon što je svoje neugodno iskustvo podijelio jedan od putnika.

Rasprava se s Facebooka preselila na Reddit, gdje je jedan korisnik objasnio situaciju:

“Pozdrav, naletio u grupi na prepirku vezano za objavu oko cijene gdje je naplaceno 113 eura za tri kilometra vožnje u Zagrebu. Javio se i vozač i u komentaru neki ga podržavaju, neki ne”, započeo je.

‘Nažalost, takav je zakon’

“Većina je sra*a da propadne i da ga se prijavi. Realno, nažalost takav zakon od Ministarstva prometa je omogućio da rade cijene kako hoće svatko. Trebao bi se zakon promijeniti da se odluči maksimalna cijena starta i po kilometru koliko se može naplatiti.

Tako će najlakše biti jer jednostavno je reći ‘pogledajte cjenik.’ Mnogi niti ne pogledaju cjenik u žurbi, a i većina ih ima naprijed kod šajbe sakriveno da se jedva vidi”, napisao je.

Svada u FB grupi
byu/baraba_777 incroatia



Njegova objava izazvala je mnoštvo reakcija.

“Najjači su mi kad krenu pričat kako su pravi taksisti gospoda koja poznaju grad, poštuju prometna pravila i slične nebuloze. Teško da postoji profesija s većim postotkom primitivaca i seljačina”, “Prevarant”, “To da taksisti mogu odrediti cijenu koju žele je uređeno zakonom iz 2018. Dakle, građani su odlučili”, “Ne vozim se taxijem, a i kad sam se probao voziti pitao sam prvu cijenu i kad su ju rekli sam okrenuo na Bolt”, neki su od komentara.

“Vjerojatno bi se te cijene ipak trebale nekako ograničiti jer očito da pojedinci iskorištavaju korisnike koji su neiskusni ili se ne snalaze. Priča o slobodnom tržištu tu baš nekako i ne drži vodu, pogotovo ako netko može bubnuti cijenu koja mu padne napamet. A ovi što misle da je zbog toga što nisu prije pitali, da događa se i kad ljudi pitaju i čak i kad plate unaprijed. Valjda se trebaju držati svog važećeg cjenika kao i svi ostali koji bi trebao biti javno dostupan”, smatra komentator.

Zagrepčanka ostala u nevjerici kad je čula što joj taksist govori: ‘Treba znati granice’

Sve više sličnih slučajeva

Nije ovo, podsjetimo, prvi put da smo pisali o nevjerojatno skupim taksi vožnjama. Tako smo nedavno pisali o slučaju žene koja je platila 90 eura za rutu od KBC-a Zagreb do Travnog.

Malo prije toga jednoj je osobi naplaćeno 30 eura za relaciju od KBC-a Rebro do Klaićeve.

Vožnju od 16 minuta, pak, jedan je Zagrepčanin početkom ove godine platio čak 50 eura, a vozač mu je kasnio.


Komentari