Zagrepčani podijeljenih mišljenja o gorućoj temi: ‘Iz inata ne želim stajati u redu’

Gradska plinara Zagreb (Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

Ovog je proljeća Zagrepčane šokirala vijest o tome kako će zagrebačko područje plinom ubuduće opskrbljivati tvrtka Međimurje plin, a ne Gradska plinara Zagreb-Opskrba i to prvi put u 162 godine. Usprkos tome, Plinara sada nastoji zadržati svoje klijente obećavajući nižu cijenu plina u odnosu na Međimurje plin.

Tako je za građane Zagreba, Velike Gorice i Zaprešića rok za slanje zahtjeva i ugovora za ostanak u GPZO-u do ponedjeljka  23. rujna 2024. u ponoć. Ako građani prihvate ponudu GPZO-a, od 1. listopada više neće biti korisnici javne usluge, već će prijeći na tržišnu uslugu.

Kako je ovo pitanje od značajnog interesa za građane, Zagrepčani su se na društvenim mrežama uvelike raspisali o tome jesu li se već prebacili na tržišnu uslugu i time ostali kupci GPZO-a, ili ostaju korisnici javne usluge, odnosno prelaze na Međimurje plin.

‘Zašto mijenati opskrbljivača koji je dobar?’

Tako su mnogi napisali da su zahtjeve već poslali i da ostaju ‘vjerni’ GPZO-u. “GPZO, naravno! Isprintala, potpisala, skenirala i poslala mailom. Čas posla (a onima koji su dobili poštom, još lakše!). Zagreb je moj grad i do sada je sve štimalo, a Međimurci nek opskrbljuju svoje područje”, piše jedna gospođa.

“Kaj bi ostajao na Međimurju, kad na njima nisam nikada ni bio. Bio na GPZO, i ostajem na GPZO”, “Ostala na GZPO. Oni su uvijek opskrbljivali Zagreb. Pa tako se i zovu. MP je isto dobar, ali čemu mijenjati….1-10 centi simo ili tamo!”, “Ostajem vjerna Zagrebačkom opskrbljivaču, zašto mijenjati ako je bilo dobro”, pišu Zagrepčani.


S druge strane, ima i onih koji su obznanili kako će nastaviti koristiti plin kroz javnu uslugu. “Naravno da ostajem kod Međimurja jer su na natječaju pošteno dobili opskrbu. Sada ovi  hvataju u mutnom. Jedino tako i znaju”, “Dala bum šansu Međimurcima… Ovo forsanje na GPZO mi je sumnjivo”, “Stvarno je krajnji bezobrazluk od GPZO-a jer nije na vrijeme poslala ugovore. Iz inata ne želim stajati u redu. Uostalom trošim plin na kuhanje, prelazim u Međimurje”, glase neki od komentara.

Gradska plinara Zagreb – Opskrba (Foto: Bruno Konjevic / CROPIX)

‘Imaju grešku u aplikaciji’

Međutim, ima onih koji se muče sa slanjem zahtjeva. “Ja sam poslala 2 maila GPZO-u, nikakvog odgovora, ni ugovora. Imaju grešku u aplikaciji, pa se ne može upisati OIB koji počinje nulom, tako da nemoguće ih dobiti. I onda, kako da ostanem kod njih?!”, pita se jedna gospođa.

Druga ima slično iskustvo. “Htjela sam zaključiti ugovor s GPZ-om, čisto iz lokalpatriotskih razloga. A i imam 30-tak Eur preplate kod njih. Nisam dobila ugovor poštom, poslala sam GPZ-u tri maila sa svim podacima i zahtjevom za ugovorom… A od njih ni pisma ni razglednice. I sad recite, jesu li oni pri sebi… komedija od tvrtke. Nažalost”, piše jedna frustrirana Zagrepčanka.

Napominemo da je gradonačelnik Tomislav Tomašević  nedavno izjavio. “Ukoliko građani do tog roka (23.rujna) ne uspiju poslati potpisani zahtjev i ugovor, dovoljno je iskazati interes GPZO-u popunjavanjem formulara na web stranici GPZO-a do 23. rujna u ponoć, i ti će se zahtjevi također obrađivati”, istaknuo je Tomašević.

Još je dva dana ostalo do krajnjeg roka: Za Zagrepčane koji se ne odazovu više neće biti isto


Komentari