Zagrepčani otvorili burnu raspravu o Tomaševićevoj izjavi: ‘Treba njemu još puno da se od svega opere’

Tomislav Tomašević (Foto: N1 screenshot)

Prošle su tri godine otkako je Tomislav Tomašević preuzeo upravljanje glavnim gradom. U to je vrijeme Zagreb bio opterećen brojnim dugovima te razrušen potresima, a Tomašević se uhvatio rješavanja problema donoseći odluke i mjere koje su nekad bile pozdravljane  od strane građana, a nekad baš i ne, o čemu smo pisali ovdje.

Neki Zagrepčani podržavaju gradonačelnika i njegovu politiku, a drugi baš i ne, a on je nedavno obznanio kako će se kandidirati za još jedan gradonačelnički mandat. Jedan mandat nikome nije dovoljan. Kandidirat ću se za još jedan, želim završiti sve započete projekte”, izjavio je Tomašević.

Nas je zanimalo kako ‘dišu’ Zagrepčani, pa smo vas pitali što vi mislite o gradonačelnikovoj izjavi da ide po još jedan mandat. Kao i u većini slučajeva, mišljenja građana su i ovog puta podijeljena.

Neki ga nikako ne podržavaju

“Može, pod uvjetom da odgovara za sve što je uprskao, da odgovara za laži i obećanja koja je dao… I ima toga još, a da bi se oprao treba mu ne još jedan nego ful mandata, prema tome ništa dalje NE MOŽEMO, pametnom dosta”, piše jedna čitateljica.

“A koliki je kredit digao, tko će to platiti? Gospodin sa 40 godina, bez dana staža, za šta je on sposoban? Da je, već bi imao barem 20 godina staža”, ističe jedan gospodin.


“I jedan je previše, uništio je Zagreb do kraja”, “I jedan je previše. Dokazao je da je nesposoban. Od metropole je napravio kantograd”, “Svakako mu je i jedan mandat puno previše. Grad nikad nije bio smrdljiviji i prljaviji nego što je sad”, “Jedan je mandat sasvim dovoljan ako znaš što radiš. Ako ne znaš, ni deset mandata nije dovoljno”, glase neki od komentara Zagrepčana koji Tomaševića ne podržavaju.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević.
(Foto: Josip Bandic/CROPIX)

‘Treba mu dati još jednu šansu’

S druge strane, ima i onih koji će mu i na dolazećim izborima pružiti podršku jer smatraju da će donijeti pozitivne promjene.

“Pa logično, svakome tko ima dva grama mozga u glavi je jasno da 4 godine nisu dovoljne da isprave 20 godina teškog kriminala, lopovluka, nepotizma i sličnih lopovskih radnji”, piše jedan čitatelj, a sličnog je razmišljanja i jedna gospođa.

“Pa i nije dosta jedan mandat. Koliko je mandata imao gospodin Bandić pa nije ništa naučio, osim biti bezobrazan, punit si džepove, omalovažavat prave Zagrebčance i raditi po svome, betonirat i uništavat zelenilo. Tomaševič se trudi raditi za ljude , naravno da i pogriješi, ali lopov nije. Trebalo bi mu dati još jednu šansu”, smatra ova Zagrepčanka.

“Naravno da nije dovoljan jedan mandat da se isprave sve greške koje su nastale prije”, “Mislim da mu jedan mandat nije dovoljan zbok velike dubioze grada od prethodne vlasti”, “Za 4 godine u gradu kao što je Zagreb nitko ne može napraviti veliki pomak. Pogotovo ne nakon 20 godina kumovanja”, glase neki od komentara onih koji su stali na stranu sadašnjeg gradonačelnika.

Zagrepčanku razljutio prizor na Jarunu: ‘Bila je tu više od pedeset godina, a sad su i to zatrli’


Komentari