Zagrepčani otkrili zašto ne žele na Sljeme: ‘Već ga dugo izbjegavam, tko voli nek izvoli’

Sljeme (Foto: Davor Pongracic / CROPIX)

Velik broj Zagrepčana i njihova djeca proteklog su vikenda pohrlili na Sljeme kako bi mogli uživati u zimskim radostima. Ogromni su bili redovi ispred Sljemenske žičare, a gužve su bile i na Činovničkoj livadi, gdje su se najmlađi rado spuštali po snijegu.

Ovaj vikend očekuje se da će biti sunčano s niskim temperaturama, zbog čega smo pitali građane u Facebook anketi planiraju li slobodno vrijeme u subotu i nedjelju iskoristiti za posjet Sljemenu.

Da naravno. U sedam sati ujutro već sam na stazi svaku nedjelju”, napisao je građanin.

“Obvezno idem”, “Da, volim zimu”, “Hoću, ali posao”, “Kad god smo u Hrvatskoj, uvijek idemo.Predivno je, a posebno sad i vidikovac. Samo fali da se žičara napravi iz grada pa na gore”, nizali su se komentari.

‘Ne volimo gužve’

Ipak, čini se kako velik broj građana neće za vikend na Sljeme.


Ne, inače ne volim planine. Volim po gradu prošetati. Volim prirodu iz daleka pogledati”, napisala je komentatorica.

Ne, neću nigdje. Moram se naspavati”, jedan je od komentara.

Došli uživati na Sljeme pa ostali razočarani: ‘Organizacija na vrhuncu, nema što’

Već ga dugo izbjegavam jer me srce boli koliko je uništeno”, priznala je građanka.

Ne, trenutno mi je daleko. Imam ja snijega i u Slavoniji, doduše noćas se otopio, ali navečer dolazi novi. Taman zabava lopatanjem”, oglasila se jedna Slavonka.

Ne idem jer ne radi žičara i neće biti očišćena cesta”, jedan je od komentara.

“Ne volimo gužve. Živimo u prirodi i najljepše nam je u našem dvorištu. Mir i tišina. Tko voli, nek izvoli”, zaključila je komentatorica.

Što je sa žičarom

“Hoće li biti skijanja? Kad? Hoće li se moći koristiti druge staze? Zašto se ranije nisu sjetili popraviti žičaru nego reagiraju sad kad je ‘krepalo’? Što ako i ostale vučnice otkažu poslušnosti? Organizacija i komunikacija s građanima na vrhuncu, nema što”, komentirali su nezadovoljni posjetitelji Medvednice.

O svemu tome upitom smo i mi pitali ustanovu Upravljanje sportskim objektima, a u međuvremenu su počele curiti i neke informacije.

Kad kreće sezona

Tako je jučer rečeno za HRT da je plan sezonu skijanja započeti do kraja siječnja, zaključno s 28. siječnja.

“Nova vučnica koja je nastradala u nevremenu je neupotrebljiva, grad je to shvatio vrlo ozbiljno, trenutno su već oformili radnu skupinu u kojoj ćemo raspisati natječaj. Vjerujem da će to biti vrlo brzo gotovo, već krajem ove godine ili početkom sljedeće”, rekao je za HRT Gordan Previšić, voditelj skijališta Sljeme.

Građanima će, kad počne skijališna sezona, na raspolaganju biti Bijeli i Zeleni spust te Činovnička livada. Pitanje je samo kakvo će nas vrijeme čekati te hoće li temperatura biti dovoljno niska za nastavak uživanja u zimskim radostima.


Komentari