Zagrepčani o tvornici u kojoj se šivalo besprijekorno: ‘Vjenčano odijelo još stoji u ormaru, kao novo’

Pogon Varteksa (Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix)

Varaždinska tekstilna tvrtka Varteks, koja je u blokadi već gotovo 60 dana, odlazi u stečaj, a predsjednik Uprave Karlo Koprek, rekao je kako će odluku o tome hoće li se otvaranje stečaja ubrzati ili će se dogoditi automatizmom, donijeti radnici.

“Varteks je s nadolazećim ponedjeljkom već preko 60 dana u blokadi, tako da više nema ni izbora. Nakon 60 dana blokade, FINA u određenom trenutku automatski podnosi zahtjev za otvaranjem stečajnog postupka”, dodao je Koprek.

Kaže kako bi radnici, ukoliko bi se čekalo da FINA provede postupak, u sljedećih mjesec, dva ostali bez primanja.

‘Nikad više takve kvalitete’

“Ja sam predložio Nadzornom odboru da se odobri pokretanje stečaja što prije i da ga pokrenemo sami, budući da smatram kako je to sada u najboljem interesu radnika i društva Varteks, kako radnici u međuvremenu ne bi ostali bez prihoda i kako ne bi izgubili cjelokupnu maloprodajnu mrežu”, izjavio je predsjednik Uprave Koprek.

Takva situacija izazvala je zgražanje javnosti, a posebno su dirnuti bili čitatelji našeg portala. Tim pvoodom, mi smo izdvojili neke od najzanimljivijih komentara.


“Nikad više kvalitete kakva je bila u Varteksu, sve što je valjalo svjesno je uništeno, to nam ni neprijatelj ne bi napravio”, “A Vlada neće prstom mrdnuti, svi su na godišnjem”, “Prije su se spašavala radna mjesta, može se ako se hoće”, pisali su čitatelji.

Oglas za posao posvađao Zagrepčane: ‘Svi bi kruha bez motike, nikako se osvijestit’

‘Ajkule samo čekaju’

“U Hrvatskoj to tako ide, tko pita radnike kad će dobit kakvu crkavicu da prežive. Ajkule čekaju da prožderu pljen. Bila sam bez posla i proživjela šok otimačine tajkuna lopova”, “Hrvatska više zaradi u zadnje vrijeme kao spalionica plastičnog otpada nego proizvodnje”, dodali su drugi.

“Žalosno kako je sva industrija uništena, kaj je nekad valjalo i zapošljavalo na tisuće ljudi sad više ne postoji”, “Srećom tu je uvoz iz Turske, Kine, Indije itd”, “Eto za što smo se borili”, neki su od komentara.

“Vjenčano odijelo, za sina, kupljeno u Zagrebu u Varteksu još visi u ormaru. Toliko je savršeno sašiveno da izgleda kao da je saliveno a ne šivano. O kvaliteti štofa da ne govorim. Ovo danas konfekcija smeće za jednokratnu upotrebu. Žalosno što je jedna takova tvrtka dovedena do ruba propasti”, zaključio je jedan čitatelj.


Komentari