Zagrepčani o finalu Eura: ‘Naši uvijek prvu izgube, ali onda kad krenu nema im kraja’

Dvoboj između Hrvatske i Španjolske (Foto: Ante Cizmic / CROPIX)

Vatreni su u subotu, na samom startu Europskog nogometnog prvenstva, doživjeli težak poraz od moćne Furije. Ne može se poreći da su Španjolci uglavnom dominirali tijekom cijele utakmice što se na kraju ogledalu i u samom krajnjem rezultatu od 3:0 u korist Furije.

Nakon završene utakmice, mnogi su se upustili u analiziranje odigrane utakmice kako bi shvatili zašto smo doživjeli takav poraz i što promijeniti kako nam se ne bi ponovila ovakva situacija.

Međutim, ništa još nije gotovo i Vatreni imaju još dvije utakmice u skupini, a Hrvati se nadaju da ćemo pobijediti u obje. Nas je zanimalo vaše mišljenje pa smo vas u anketi pitali vidite li Hrvatsku u finalu Eura. Tako kod nekih Zagrepčana uopće ne postoji sumnja hoćemo li gledati Vatrene u finalu.

‘Naši prvu uvijek izgube, ali onda…’

“Da. nema predaje”, “Naravno, kao prvaka”, “Naravno da vidim, svakome se omane loš dan, loša utakmica… Vjerujem u naše dečke i u našeg Dalića! Mnogo puta su čuda napravili, ali očito da se dobro i brzo zaboravlja”, “Jasno da vidimo… Bolje je dobiti po pi*si na početku nego na kraju”, “Zašto da ne?… Prvu uvijek izgube, ali onda kad krenu nema im kraja. Nema predaje”, glase neki od komentara Zagrepčana koji vjeruju da odličje ni ovog puta neće izostati.

S druge strane, ima i onih koji su nešto skeptični po ovom pitanju. “Ni u ludilu”, “Ne, ne možete ne mijenjati ništa godinama, računati na igrače od kojih svi imaju prek’ 30 godina i onda očekivati rezultat”, “Ne bih rekla, ali htjela bih da se varam… U svakom slučaju, uz njih sam”, “Bit će teško ovaj put… Ali sve je na njima”, pišu oni koji su nešto manje optimistični.


Međutim, većina Zagrepčana je u komentarima izrazila ponos koji osjećaju za našu repku i Vatrenima poslala poruke podrške i ljubavi.

Navijači u Berlinu, utakmica Hrvatska-Španjolska (Foto: Ante Cizmic / CROPIX)

‘I oni imaju pravo na loš dan’

“Jedna utakmica loša, ali idemo dalje. Uz Vatrene i da im budemo podrška i dalje pa makar izgubili. Ali Bože moj, ipak ih volimo i uz njih smo”, piše jedn agospođa.

“Poziv Hrvatskom puku na mobilizaciju podrške Vatrenima. Dajmo im do znanja da imaju pravo na grešku i loš dan. Dajmo im do znanja da su naš ponos, ljubav, da su oni Hrvatska koju volimo. Šaljimo im poziv da se mobiliziraju i zbiju redove i da se vrate. Dečki će se vratiti i ponovno nas nositi na svojim krilima pobjede. Zatrpajte Hrvatski nogometni savez  porukama podrške i ljubavi prema Vatrenima. Svi medijski stupci neka tom podrškom budu zatrpani. Budimo Hrvati, možemo mi to. Iznad svih Hrvati i Hrvatska”, piše jedan strastveni navijač.

Podsjetimo, nakon prvog kola, Hrvatska je zadnja u skupini B. Međutim Vatrenima ostaju još dvije utakmice da promijene situaciju u svoju korist. Prva je na redu u srijedu, 19. lipnja kada igramo protiv Albanije, a pet dana kasnije, u ponedjeljak 24. lipnja, Hrvatska igra protiv Italije.

Zagrepčanka o ujedinjenju Hrvata: ‘To veselje nam je jedino preostalo’


Komentari