Zagrepčani iskreno o traumama u autoškoli: ‘Psovanje, vikanje i vrijeđanje, najgora stvar u životu’

Autoškola u Zagrebu, ilustracija (Foto: Vlado Kos / CROPIX)

Autoškole koje su jeftinije od prosjeka često svojim ponudama putem interneta privlače polaznike kojima se to na prvi pogled čini kao dobra prilika. Da je s autoškolama moguće imati različita iskustva, i pozitivna i negativna, pokazuje priča koju nam je na redakcijski mail poslala čitateljica.

Kako smo izvijestili, radi se o tome da je sporna autoškola odugovlačila satove vožnje i nije imala dovoljan broj vozača ni automobila, tvrdi naša čitateljica. S druge strane, vlasnik prozvane autoškole navodi da nije upoznat s takvim problemima te da se njegova autoškola nastoji prilagoditi svima.

Također, izvijestili smo i o vlasniku druge zagrebačke autoškole koji je objasnio na koje sve načine određene autoškole varaju svoje polaznike. A što o svemu misle Zagrepčani i jesu li i sami iskusili neugodnosti u autoškoli upitali smo ih u anketi – Jeste li ikad imali negativnih iskustava prilikom pohađanja autoškole?

Svakojaka iskustva smo čuli. 😏

Objavljuje Zagreb.infoUtorak, 9. travnja 2024.

‘Najgore iskustvo u životu’

Neki su građani iskreno iznijeli svoja loša iskustva. “Najgore iskustvo u životu i najtraumatičnije, žao mi je što se nisam raspitala o dotičnoj autoškoli prije upisa u nju”, iznosi jedna Zagrepčanka. Također, neki iznose i da su doživjeli psovanje, vikanje i vrijeđanje od strane instruktora s kojim moraju raditi i dalje.


Također, dio se požalio i na preveliki broj polaznika u odnosu na instruktore. “Autoškola koju sam bio upisao je imala previše kandidata i instruktorica je bila prebukirana. Prošle godine položio A kategoriju iz prvog pokušaja – upisao sam se u siječnju, a termin za ispit sam imao tek u osmom mjesecu”, komentirao je jedan građanin.

I drugi su doživjeli da je polaznika bilo previše. “Slično iskustvo koje na žalost još uvijek traje”, navode. Osim toga, neki su imali prilično ‘neobična’ iskustva. “Na zadnjem sjedalu instruktor se šlatao s curom koja je bila prije mene na vožnji. Vozi i okreni retrovizor”, komentirali su.

@zagrebinfo Može li ovo bolje? 🚗 #zagrebinfo #zagreb #automobili #bmw #ferrari #gaser #auto #cars #fyp #fy #viraltiktok #viral #voxpopuli ♬ original sound – zagreb.info

‘Sve pohvale’

S druge strane, neki Zagrepčani navode da im je pohađanje autoškole ostalo u lijepom sjećanju. “Sve pohvale i instruktoru i autoškoli”, “Ne, upravo suprotno”, “Meni je bilo super. Instruktorica i instruktor su top!”, “Sve pohvale i za autoškolu i za instruktora bili su jako dobri, vjerovali ili ne, kad sam za volanom još uvijek mi odzvanjaju riječi instruktora”, navodili su.

Neki su iznijeli i iskustva iz drugih gradova. “U doba kada sam ja polagao bile su dvije autoškole u gradu Rijeci. Instruktor kod kojeg smo vožnju prošli od mojih roditelja (točnije, majke) pa do mene i brata te i moja i bratova supruga, tako da je “barba Zdravko” bio i vise od instruktora”, navodi jedan građanin.

Nadalje, jedna Zagrepčanka ističe da negativnih iskustava nije imala, iz očitih razloga. “Nisam nikad, jer nikad nisam imala želju polagati vozački”, navela je. Zaključno, jedna je građanka objasnila što stvara najveći problem mladim vozačima, a to su iskusniji vozači koji stalno trube i nemaju strpljenja za one koji tek uče voziti.

Vlasnik zagrebačke autoškole otkrio mutnu praksu svojih kolega: ‘Evo kako izigravaju mlade vozače’


Komentari