Zagrepčane uznemirio prizor krvavog labuda na nasipu: ‘Nema mjesta za pogrešku’

Fotografija unesrećenog labuda (Foto: Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba - Dumovec/Facebook)

Iz zagrebačkog skloništa za nezbrinute životinje u Dumovcu s pratiteljima na Facebooku podijelili su set potresnih fotografija. Jednog labuda, vidno ozlijeđenog i krvavog preuzeli su u Jakuševcu.

Sretno završilo: Policija brzo pronašla dvije nestale djevojčice

“Građani su opazili da luta savskim nasipom te u blizini zgrada na Sajmišnoj cesti. Na labudovu su se perju vidjele mrlje krvi. Bilo ih je na njegovu kljunu, trbuhu i lijevom krilu. Zbog toga su građani bili zabrinuti za težinu labudovih ozljeda”, pišu iz Dumovca.

“Naš kolega iz terenske ekipe Domagoj brzo je stigao na mjesto događaja te procijenio da će labuda najlakše uhvatiti velikom mrežom. Znao je da nema mjesta za pogrešku. Ako ne uspije u svojem naumu, labud će odletjeti na mjesto gdje ga ljudi ne vide i gdje mu se stanje može pogoršati”, dodali su.


S akcijom spašavanja unesrećenog labuda, na sreću, sve je završilo u najboljem redu.

Fotografija unesrećenog labuda (Foto: Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba – Dumovec/Facebook)

“Budući da su iza našeg Domagoja stotine sličnih intervencija, labud je u trenu završio u sigurnim rukama. Nakon toga je prevezen u Oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba. Tamo je utvrđeno da je riječ o muškoj jedinki od 6,5 kg dobrog općeg stanja. Ima hematom ispod lijevog krila. Na sreću, labud ništa nije slomio, pa će se moći brzo oporaviti i vratiti u prirodu. Krilo mu je previjeno i dobio je potrebnu terapiju”, izvijestili su iz Dumovca.


Komentari