Zagrebački policajci završili ‘Ironman’ utrku: Radi se o jednom od najtežih triatlona

Policijski službenici na triatlon utrci (Foto: Privatna arhiva)

Policijski službenici Mario Kraljić i Nives Šimić sudjelovali su na jednoj od najtežih triatlon utrka, ‘Ironman’, koja se sastoji od tri discipline. Naime, radi se o 3.8 kilometara plivanja, 180 kilometara vožnje biciklom te 42.2 kilometara trčanja.

Utrka je održana 21. rujna 2024. godine u Italiji u pokrajini Emilia-Romagna u mjestu Cervia. Policijski službenici VI. Policijske postaje u Novom Zagrebu u utrci su sudjelovali zajedno s 2234 drugih prijavljenih sudionika.

Nadalje, Nives Šimić je završila utrku s vremenom od 12 sati, 5 minuta i 24 sekunde, a Mario Kraljić s vremenom od 12 sati, 21 minuta i 6 sekundi. Inače, policijskoj službenici Šimić ovo je bila treća uzastopna godina da je sudjelovala u toj utrci, dok je kolegi Kraljiću ovo bilo prvo takvo natjecanje.

Policijski službenici na triatlon utrci (Foto: Privatna arhiva)

Veliki izazov

Nadalje, Nives ističe da ovisna o sportovima, voli vježbati te da svoju ljubav prema sportu nastoji prenijeti na one koje takve aktivnosti zanimaju. Njezina ljubav prema sportu i brojni uspjesi utjecali su i na njezinog kolegu koji je tako odlučio probati triatlon.

Mario se ubrzo učlanio u klub, nabavio opremu i odradio svoj prvi triatlon. Jedan od izazova bio mu je završiti utrku ‘Ironman’ te je tako postao dio malog broja ljudi koji su uspjeli završiti tu zahtjevnu utrku.

I Nives i Mario istaknuli su da im tijekom utrka odustajanje nije opcija te da su fokusirani na cilj. Opisuju da im se u trenutku prolaska kroz cilj isplate mjeseci priprema te da su u tom trenutku vrlo sretni, ponosni i zadovoljni.


Dvojac iz Velike Gorice istrčao maraton kroz Saharu na 50 °C: ‘Najgore su bile pješčane dine’

Zaključno, Nives i Mario svima savjetuju da probaju takvu vrstu utrke jer je iskustvo koje steknu i zadovoljstvo nakon prolaska kroz cilj jednostavno neprocjenjivo. Također, poručuju da bavljenje sportom može biti korisno za smanjenje stresa.

Zaključno, policijski su službenici utrku usporedili sa svojim poslom. Objašnjavaju da, iako policijski posao može biti vrlo zahtjevan i stresan, postoje i oni trenutci kada ste sretni jer znate da postoje zahvalni pojedinci kojima ste uspjeli pomoći.


Komentari