Zagepčanku zaprepastio prizor koji je zatekla u stanu: ‘Čula sam škripu i počela vikati’

Panorama Zagreba, ilustracija (Foto: Davor Pongracic/CROPIX)

Lopovi koji se šuljaju i provaljuju u tuđe stanove i kuće s namjerom da otuđe imovinu, nisu nikakva novost, i takva se kaznena djela događaju na dnevnoj bazi. Međutim, noćno šuljanje po dvorištima i provaljivanje u kuće dok vlasnici u njima spavaju je drskost krađe podigla na jednu sasvim novu razinu.

U zadnje se vrijeme stanovnici Sesvetskog Kraljevca suočavaju upravo s jednim takvim drskim lopovom koji u sitnim noćnim satima hara naseljem. Tako je prije par dana, u Facebook grupi Volim Sesvetski Kraljevec, osvanula objava u kojoj je jedna stanovnica naselja podijelila iskustvo u kojem priznaje kako je samog lopova “uhvatila” prilikom provale u njezinu kuću.

“Evo, jutros mi je ovo đ*bre ušlo u kuću, vjerovatno ista stoka koja već par dana operira po naselju”, objavila je frustrirana gospođa fotografiju provalnika. Objasnila je i kako ju nije probudila buka od provale ulaznih vrata, već škripa vrata od predsoblja dok se drznik šuljao po kući. Potom je brzo odreagirala.

Provalnik (Foto: Volim Sesvetski Kraljevec)

Često operira po Sesvetskom Kraljevcu

“Čula sam škripu, počela vikati pa je pobjegao. Nisam ga osobno srela, hvala Bogu”, podijelila je zastrašujuće iskustvo gospođa te nadodala: “Uplašio se kad sam ga čula, lijepo zatvorio i pobjegao”.

A sudeći prema komentarima koji su uslijedili, Sesvećani su itekako upoznati s ovim slučajem. Objavili su brojne fotografije i snimke ovog nezvanog i neželjenog gosta koji se isprešetava po njihovim dvorištima, a prema snimkama, provale su se odvijale noću,  uglavnom između 2:30 i 4:30 sati.

“Meni je to grozno i na slici vidjeti. Ja se ne mogu na to ni smijati ni šaliti jer si mislim da i bolesnik može počiniti veliko zlo ako ga se iznenadi”, napisala je jedna Sesvećanka, a autorica objave podijelila svoj doživljaj: “Točno, hodao mi je po kući, sreća nismo ustali prije nego je upozoren”, napisala je.


@zagrebinfo Po prvi puta u 🇭🇷 #zagrebinfo #zagreb #sesvete #makefairzagreb #abacustheatre #hrvatska #art #umjetnost ♬ original sound – zagreb.info

Treba nabaviti velikog psa ili postaviti alarm

Mnogi su izrazili zgražanje na činjenicom da više ni u vlastitoj kući nisi siguran, a sa više strana je došao prijedlog da gospođa postavi alarm i nabavi nekog većeg psa: “Treba pittbula ili staforda uzet, pa da vidimo kako će ući kad mu ruku od grize i takav neka hoda”, napisala je jedna članica grupe.

Jednu je zabrinutu građanku pak zanimalo u kojim je konkretno ulicama lopov do sada operirao, na što je autorica objave odgovorila: “Po ovim svim snimkama i dojavama, obišao je dobar dio Kraljevca”, glasi komentar, a jedna je gospođa napisala kako je isti taj kradljivac donedavno krao i po drugom naselju.

“Taj isti lik je prije 2 mjeseca u Brestju operirao 5 dana po kućama, isto je ulazio u noći dok su ljudi spavali. Policiji prijavljivano više puta”, napisala je gospođa i postavila fotografiju, kako se čini, istog tog kradljivca.

@zagrebinfo Buknulo stablo u Sesvetama: ‘Isuse Kriste, pretrčite brzo!’ #zagrebinfo #zagreb #sesvete #pozar ♬ original sound – zagreb.info

‘Treba povećati broj policijskih patrola’

Jedna gospođa smatra kako bi trebalo pojačati policijski nadzor u naselju: “A gdje je policija, tipa noćne patrole i tako to, s obzirom na učestalost radnji? Ili ja živim u paralelnom svemiru?!”.

“Ja sam prijavila, bili, sve zapisali i to je to”, napisala je gospođa koju je lopov probudio tijekom krađe.

“Možda da se malo češće prijavljuje da ih se vidi, pa bi bilo patrola, ovako ujeo vuk magare. Meni i mojima su u stambenoj zgradi usred bijela dana uspijeli provalit pored 4 stana u istom hodniku, dok su svi susjedi bili doma.. Snalazljiva je to bagra”, zaključuje ova gospođa.

Znate li za ova pravila iz tramvaja: ‘Svaki dan čujemo vikanje ‘vrataaaa”


Komentari