Vozač ZET-a zaprepastio prolaznike: Suludim potezom na raskrižju blokirao promet

Suludi pokušaj polukružnog okretanja (Screenshot: Zagreb.info)

Jedan čitatelj poslao nam je snimku nevjerojatnog skretanja ZET-ovog autobusa na Velikogoričkoj cesti na skretanju prema Hrašću.

Kako se na snimci može vidjeti, vozač autobusa pokušao se polukružno okrenuti te je uslijed toga zapeo usred križanja i blokirao promet.

“Koju autoškolu je ovaj vozač autobusa ZET-a završio?”, zapitao se autor videa.

Nesavjesni vozači

Podsjetimo, na probleme nesavjesnih vozača na cestama često se žale Zagrepčani, no nisu krivi samo ZET-ovi vozači. Nedavno smo izvijestili o snimci prizora koji je zgrozio građane, a objavljen je na Facebook stranici Treskom po Zagrebu, na kojoj ZET-ovi vozači objavljuju snimke iz kabine vozila.

Naime, kako se na snimci može vidjeti, jedan neobzirni vozač naglo se ubacio u traku kojom je u tom trenutku prolazio tramvaj. Vozač tramvaja je brzo zakočio i tako za dlaku izbjegao sudar. Radi se o jednom od brojnih primjera neopreznosti u prometu.


“Ljudi dragi, ovo se stvarno ne radi ispred tramvaja. Malo desno, pa lijevo, pa ubacivanje u zadnji čas, žuta traka, stajalište, zaustavni put tramvaja na kojeg stalno upozoravamo, putnici koji se slabo ili nikako ne drže”, upozorili su ZET-ovci u objavi.

Vozačima u Zagrebu prijete nove kazne: Tomašević o kamerama koje će ih uskoro snimati s tramvaja


Komentari