Vozač tramvaja podijelio bizarnu snimku iz prometa: ‘Nevjerojatno koja smo mi nacija’

Vozač tramvaja objavio zabrinjavajuću snimku iz prometa (Foto: Facebook screenshot)

Praktički svakodnevno na redakcijski mail pristižu poruke bijesnih čitatelja kojima je kaos u prometu pokvario dan. Nedavno smo pisali o Zagrepčaninu koji smatra da su glavni krivci za gužve u Zagrebu ljudi koji idu automobilima na posao. Drugi pak krive prometnu infrastrukturu ili ZET.

Česte nesreće dokaz su da vozači nisu dovoljno oprezni, a tanki živci u prometu uzrokuju gubitak fokusa koji može dovesti do fatalnih propusta. Međutim, problem su i vozači koji jednostavno ne mare za sugrađane u prometu niti za prometne propise, pa se tako odlučuju na riskantne manevre kojima ugrožavaju sigurnost sebe i drugih.

Prije nekoliko dana javio se vozač tramvaja koji na Facebooku vodi stranicu “Treskom po Zagrebu”. Objavio je scenu iz prometa s križanja Šubićeve i Zvonimirove, gdje se automobili besramno zaustavljaju nasred tramvajskih tračnica, ostajući u raskrižju dok im je crveno svjetlo i time zaustavivši tramvaj na nekoliko izmjena svjetla.

Auti se zaustavljaju na tračnicama (Foto: Facebook screenshot)

‘Ništa se ne poduzima’

“Ili uz prekršaj ili nikad…čisto za one koji se ljute kad ne dođemo na vrijeme (i one koji kažu da tramvaj prolazi kroz crveno”, dodao je u opisu snimke koja je prikupile brojne lajkove i komentare.

“Svaki dan prolazim tuda u istom smjeru po Zvonimirovoj i uvijek je ovako popodne i ništa se ne poduzima. Danas isto tramvaj čekao 2 semafora. Zanimljivo samo ovi iz ovog smjera kao na videu ulaze u raskrižje, ostali ne. Još nisam vidjela policiju ili prometnog redara ili koga god a svako popodne je isto”, napisala je u komentaru jedna Zagrepčanka.

“Nevjerojatno koja smo mi nacija idiota za volanom….. Idiota kojima nije jasno da se u križanje ne ulazi, makar je zeleno, ako iz njega nećeš stići izaći…. Jedna od stvari koja se među prvima uči u autoškoli”, netko je napisao u komentaru, upozoravajući da u raskrižje ne bi trebao ući bez da si siguran da ga možeš prijeći.


Ista situacija kod Trešnjevačkog placa (Foto: Čitateljica)

Isti problem kod Trešnjevačkog placa

Nedavno smo pisali o istoj situaciji na raskrižju kod Trešnjevačkog placa, a jučer nam se još jednom javio čitatelj koji je ondje 15 minuta čekao tramvaj koji je stajao na semaforu.

Nakon strašne nesreće u Zapruđu policija traži pomoć: Otkriveni su nepoznati detalji

“Užas. Izašao sam iz dvanaestice kako bih presjeo u devetku koju sam vidio da dolazi. Sišao sam na stajalištu na Placu, a ondje je već čekalo brdo ljudi. U raskrižje su stalno ulazili auti i stajali na tračnicama, a ispred tramvaja je stajao kombi i nikako nisu mogli ući u raskrižje. Tako je to trajalo punih petnaest minuta. Već sam totalno izgubio živce. Ne mogu vjerovati da se tako nešto događa”, napisao nam je čitatelj.

Vozači tramvaja ne mogu reagirati na ovakvo ponašanje vozača, a zbog prevelikog opterećenja prometnica u gradu često nastaju “čepovi”. Čak i da je policija prisutna pitanje je kako bi u ovakvim situacijama mogli iz prometa izdvojiti pojedino vozilo, tako da je situacija prilično kompleksna.


Komentari