Zagrepčani zapanjili priznanjem: ‘Sve više razmišljam o tome, divlji zapad’

Zagrepčani razmišljaju o presseljenju (FOTO: Nera Simic/CROPIX)

Iako je Zagreb grad s najvećim brojem stanovnika u Hrvatskoj, koji iz godine u godinu privlači velik broj doseljenika, neki građani maštaju o tome da se odsele u manje i mirnije mjesto.

U našoj Facebook anketi pitali smo vas jeste li vi među onima koji su razmišljali o odlasku iz Zagreba, a evo i što ste nam odgovorili.

‘Divlji zapad’

Sve više i više razmišljam o tome. Ovo je postalo nepodnošljivo. Divlji zapad”, “Da, idem u mirovinu i selim se u Donju Stubicu”, “Iz centra Zagreba otišli na selo pored Velike Gorice”, “Iz Zagreba u kom sam živjela 30 godina odselila na otok u mali mjesto. Najbolji potez života”, “Da, preselila iz Zagreba u Samobor prije godinu dana”, pisali su.

Htio se preseliti u Zagreb pa ga šokirala jedna stvar: ‘Ovo što sam vidio je katastrofa’

Nadam se što prije maknuti iz Zagreba, dapače gledam Karlovac i Ogulin”, “Jedva čekam da odem jednog dana”, “Zagreb nije ni Z od grada koji je nekad bio i makar je rodni grad mene i mojih roditelja, život u njemu je preskup”, “Ne da razmišljam, nego i namjeravam”, neki su od komentara.


ZET-ov stari tramvaj (Foto: Boris Kovacev / CROPIX)

“Nije Zagreb za normalan, zdrav život, zrak zagađen, bitnije je gdje ćeš ugurati auto, djeca i odrasli jedva se mogu kretati po nogostupu, sve je išarano”, smatra komentatorica.

‘Zagreb je moj dom’

Nekima je Zagreb ipak omiljeno mjesto za život.

“Nikada ne bih otišla iz Zagreba,to je moj najdraži grad!”, “Sve je super, ali iz Zagreba ne mogu!”, “Zagreb je moj dom”, “Nikada! U naselju preko Save, sve mi blizu a u centru za 20 minuta”, “Ne znam što život nosi, ali trenutno iz Zagreba ne namjeravam. Nisam nikad ni razmišljala. Moj grad, moj dom, moj kvart i tako već 44 godine”, nizali su se komentari.


Komentari