Stanje na Jarunu zbunilo građane: Nije jasno je li besplatno ili zabranjeno

Parking Jarun (Foto: Čitatelj)

Sportsko-rekreacijski centar Jarun, odnosno područje oko Jarunskog jezera od 22. travnja ove godine postalo je pješačka zona, što znači da pristup automobilima nije dozvoljen, a posjetitelji mogu doći tramvajem ili autobusom od čijih je stanica do jezera par minuta šetnje.

Već u najavi odluka Gradske uprave o uvođenju pješačke zone razbjesnila je velik dio građana, kojima je Jarun omiljeno mjesto za odmor, a jednostavnije im je ondje doći autom. Usprkos negodovanju građana, uvedena je zabrana ulaska automobilima, što je dijelom rasteretilo promet i omogućilo posjetiteljima da uživaju s djecom bez straha od automobila.

Međutim građani i dalje uočavaju neke dubiozne situacije oko cijele priče. Jedna takva je i parking Jarun u ulici Petrine samo nekoliko minuta od šetnice i jezera. Naime parking ostavlja dojam kao da je zatvoren, budući da je uklonjena informativna tabla s cijenama parkiranja.

Građani su zbunjeni

Doduše rampa je i dalje u funkciji te se automatski podiže kad se vozilo približi. Neki građani nastavili su ondje parkirati. Dok neki uredno plaćaju karte po starim cijenama, drugi ih ne plaćaju jer smatraju da parkiralište ostavlja dojam kao da je besplatno.

Gradska odluka razbjesnila je Zagrepčane, oglasio se i prometni vještak: ‘Nikako nisam za’


Poslali smo upit Gradskom parkingu kako bismo provjerili o čemu je riječ, odnosno je li korištenje dok parkinga dozvoljeno. Objavit ćemo njihov odgovor čim stigne.


Komentari