Skinuo ZET-ovu aplikaciju zbog besplatnog pokaza za žičaru pa ga zbunila jedna stvar: ‘To nema smisla’

(Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

Prijevoz sljemenskom žičarom od 4. je svibnja besplatan za sve građane Zagreba. Zbog toga je na prodajnim mjestima ZET-a već od ponedjeljka, 15. travnja, bilo moguće preuzeti kupon za besplatan prijevoz žičarom Sljeme.

Međutim, postupak kojim se ostvaruje pravo na besplatan prijevoz žičarom zbunjuje mnoge građane, a jedan je Zagrepčanin pomoć potražio na Redditu.

“Skinuo sam MojZET app ali nije mi skroz jasno kako napraviti virtualnu pretplatnu kartu s fotografijom korisnika?

Je li moram ići na prodajno mjesto ZET-a s sobnom i s malom fotografijom u ruci i čekati tri dana i platiti 3.98€? (jer nemam pretplatnu kartu nit znam što je to). Uglavnom kako kompletno ostvariti pravo na besplatnu žičaru uz čim manje peripetija? Je li netko uspio?”, upitao je i brzo dobio odgovore.

@zagrebinfo Provozali smo se zagrebačkom žičarom 😊 #zagrebinfo #zagreb #zicara #sljeme #snijeg ♬ original sound – zagreb.info

Aplikacija za kupnju

“Da, moraš u ZET s malom fotkom, tamo ti naprave digitalnu pretplatnu besplatno ili fizičku uz nadoplatu. Ali kažu i da možeš jednostavno doći kod žičare i tamo s osobnom dobiti besplatnu kartu za taj put”, napisao je komenator.


“Možeš doći na žičaru i pokazati osobnu, ali onda moraš ići do kase svaki put. Ovako imaš season pass i samo skeniraš na ulazu, kao na skijalištima”, pojasnioje drugi.

“Ako imaš MojZet aplikaciju spoje ti to na nju. Ali moraš otići do prodajnoga mjesta da ti to naprave”, napisao je sugrađanin.

“Fizički odlazak pobija smisao online aplikacije”, nadovezao se komentator.

“Meni je app za kupnju čisto ok. Služi svrsi, nadoplata je ok. Da može biti bolje – ha može. Da može nuditi dodatne funkcije, mape, Apple/Google pay i sl., bilo bi super ali tako je. Nije baš takvo smeće”, zaključio je Zagrepčanin.

Pravila o besplatnoj žičari zbunila neke građane: ‘Ne znam čemu taj proces’


Komentari