Rotor koji je služio kao parking mjesto dobio stupiće: ‘Di su sad seljačine da se tu parkiraju’

Auto parkiran na rotoru / Foto: Facebook grupa Moj kvart Črnomerec

Prije nekih mjesec dana pisali smo o problemu koji je kidao živce stanovnicima naselja Črnomerec. Naime, rotor u Ulici Svetog Duha je doslovno služio kao parkirno mjesto, a prema tvrdnjama stanara, tu su se najčešće parkirali posjetitelji obližnjeg lokala, ugrožavajući tako sigurnost ostalih u prometu. Međutim, čini se kako je mukama ovih Zagrepčana napokon došao kraj.

Podsjetimo, o ovom problemu su svjedočile brojne fotografije koje su posljednjih tjedana frustrirani Zagrepčani objavljivali u Facebook grupi Moj kvart – Črnomerec, te se žalili kako pojedinci doista nemaju stida ni srama pa tako direktno ugrožavaju sve ostale u prometu.

“Ne znam kakav hitan slučaj mora biti da se staneš na bilo koji od rotora u kvartu i da je to prihvatljivo. Svi voze kao luđaci, prelaze preko tog rotora, što se stvarno mora otići i iskeširati za popravak da bi se naučilo biti normalan? Zašto nitko ne dođe na Domobransku tako parkirati, pa da vam bus pokupi auto? Ili netko od manijaka koji jurcaju? Stupiće oko svakog rotora, pod hitno”, pisala je ranije jedna Zagrepčanka.

Auti parkiran na rotoru / Foto: Facebook grupa Moj kvart Črnomerec

Postavljeni stupići

Tako je jedan član bio objavio fotografiju parkiranog bijelog automobila na sred rotora, a jedan je korisnik napisao da to zapravo “nije ništa”, aludirajući na činjenicu kako zapravo situacija ponekad zna biti i puno gora.: “Ovo je super, inače su po 2,3 komada tu parkirana”.

Tako su mnogi nezadovoljni stanovnici predlagali da se na rotor postave žardinjere i stupići kako bi se problemu konačno stalo na kraj. A ovih dana se upravo to i dogodilo. Na rotor su postavljeni stupići na zadovoljstvo brojnih stanara koji nisu krili svoje oduševljenje, a na društvenim mrežama je objavljena i slika ‘obogaćenog’ rotora.

“Slika dana”, “Bravo, i treba postaviti stupiće za neke koji ne poštivaju promet”, “Ovo je vrh. Di su sad seljačine marosini da se sparkaju gore”, “Konačno”, glase neki od komentara zadovoljnih Zagrepčana.


Rotor dobio stupiće (Foto: Moj kvart – Črnomerec)

‘Sad će se oko stupića parkirati’

Iako je ovo bio problem koji je mnogima kidao živce, i većina je priželjkivala rješenje, neki smatraju da je ovo ipak “loše napravljeno”, a objašnjavaju i zašto: “Danas sam prolazio i vidio stupići su udaljeni 2 metra od ceste, stanu i četiri auta. Loše napravljeno”, “Garant bu se sad parkirali oko stupića”, “Sad se može ekipa u krug parkirati”, “Premalo ih je, ja bih opet stao na crveni krug”, pišu oni koji smatraju da stupići zapravo neće riješiti problem jer su postavljeni duboko unutar kružnog toka.

Valja napomenuti i da ima onih koji ‘brane’ činjenicu da je taj rotor zapravio služio kao parking mjesto i smatraju da je tako trebalo i ostati: “Auto koji se tamo parkirao, nikada nikome smetao nije, koju ste hajku napravili oko toga”, “Bačen novac… Brzo će se strgati, zato su pločnici okolo puni, klasika”, “Koi je ovo idiotluk, na rotor staviti stupiće”, pišu neki nezadovoljni građani koji su ipak u manjini.

Neki smatraju da će stupići ubrzo biti uništeni i strgani jer je samo pitanje vremena kad će se netko zaletiti u njih budući da su prema riječima nekih stanovnika vozači i ranije znali dijagonalno prolaziti kroz rotor. Zasad nam ostaje da vidimo hoće li stupići riješiti problem koji je dizao kosu na glavi brojnim Zagrepčanima.

Rotor u Zagrebu postao parking: ‘Tako će sve dok ih ne pokupi neka jureća budaletina’


Komentari