Razotkrilo ih kršenje zakona: ‘Voze se u luksuzu, a ‘nemaju’ imovine da se naplati kazna’

Policija, ilustracija (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

Ne prođe, nažalost, jedan dan, a da se negdje na području Hrvatske ne dogodi kakva teža prometna nesreća.

Posebice u ovim hladnim, snježnim vremenima posebno je bitno posvetiti pažnju na to kako vozimo. Uvjeti na cesti mogu izazvati velike probleme, pogotovo ako dolaze u paketu s velikom brzinom.

Tragedije su se minulog vikenda dogodile u Sisku i u Iloku. U širem središtu Siska poginula je 30-godišnja vozačica, a četiri njena suputnika u automobilu su teže ozlijeđena. U Iloku je također poginula jedna osoba.

Kako tome doskočiti, kako spriječiti takve situacije? Prije nekoliko dana dogodila se strašna nesreća i u Zaprešiću gdje se mladi vozač svojim automobilom u punoj brzini zabio u naplatnu kućicu.

Kazna se često ne može naplatiti (Foto: Davor Pongracic / CROPIX)

Cijeli sloj ljudi

“U ovom slučaju nije bio u pitanju auto, nego stanje svijesti. Taj jadan vozač bio je slabo ubrojiv. Radi li se o bolesti, moždanom udaru, srčanom udaru, drogi ili alkoholu – to će se utvrditi obdukcijom”, rekao je prometni stručnjak Goran Husinec u izjavi za HRT.

Problem je, kako veli, kasnije i naplatiti kaznu od nekih vozača. Automobili koje voze često uopće i ne glase na njihovo ime, a oni sami pritom – nemaju imovine.


“Kazne su velike, ali mi imamo sloj ljudi koji radi na crno, koji skriva svoju imovinu na članove obitelji i od njih se kazna ne može naplatiti”, kaže Husinec.

Zagrepčani se raspisali o zimi: ‘Spavali smo u hladnoj sobi i išli na posao po snijegu do koljena’

“Voze skupe luksuzne automobile, koji glase na članove obitelji. A kada dođu na sud – nemaju imovine, ne rade, nemaju prihoda, rade na crno. Bitno je koliko je kazni naplaćeno, a ne koliko je napisano”, dodaje.

U većem broju slučajeva novčana se kazna može zamijeniti kaznom zatvora pa je za pretpostaviti da se u nemogućnosti naplate stvari ipak moraju odviti na taj način.


Komentari