Prizor na Črnomercu ZET-ovcu sledio krv u žilama: ‘I onda ćemo se čuditi gdje su tramvaji’

Foto: Facebook/Neven Brnjas

Najpoznatiji ZET-ov zviždač Neven Brnjas požalio nam se na prizor koji je ugledao na Črnomercu, a koji ga je šokirao.

Naime, na svom je Facebook profilu objavio fotografije i snimke na kojima je vidljivo kako Končarev tramvaj prelazi preko rupe na pruzi na radnom području, prilikom čega se čuju zvukovi propadanja kotača.

“Ovo je perverzija ovakvu rupu ostaviti i pustit preko nje pustiti tramvaj od 45 tona, riskirajući ispadanje vozila iz tračnica”, započeo je.

‘Neviđeno i nečuveno’

“A da ne pričamo da vozilo doslovno puca zbog naglih padova kotača. To je neviđeno i nečuveno. Končarevi tramvaji koji su već puknuli i koji su vareni ovakve šokove doživljavaju, a tek elektronika i hidraulika na njima…Tramvaji su kruti i krti. Nisu rađeni fleksibilni i da se ‘pigaju’.

Onda ćemo se čuditi gdje su tramvaji. Končaru su se i ovako vozila raspala. Totalna neodgovornost. To je kao da autobus vozi na felgama, a ne gumama. Užas”, zaključio je.


Kako se na snimci koju je podijelio može vidjeti, riječ je o višecentimetarskoj rupi usred tračnica, preko koje tramvaji prolaze, a prizor je razbjesnio i mnoge građane.

@zagrebinfo ZET-a niti na vidiku. 🥲 #zagrebinfo #zet #zagreb #test #croatia ♬ original sound – zagreb.info

‘Samo da nitko ne strada’

“Tu će jednog dana biti lom. Il’ će kotač ili spoj puknuti. Nema šanse to izdržati. Dobro si usporedio s autom i gumama. Ja bih samo dodao kao da voziš auto stalno po rupama, a ne po asfaltu, mora ruknuti”, napisao je komentator.

Stvarno se nadam da nitko neće stradati“, poručila je sugrađanka.

Upit za komentar na situaciju poslali smo i ZET-u i Končaru, a kako nam govore iz Končara, smatraju da su njihovi tramvaji izdržljivi.

Končar: To nije u našoj nadležnosti

“Niskopodna tramvajska vozila TMK2200 i TMK2200_K projektirana su i proizvedena sukladno tehničkoj specifikaciji kupca i prema najvišim standardima kvalitete, te zadovoljavaju sve tražene/definirane tehničke i tehnološke uvjete. Ista su proizvedena u razdoblju od 2005. – 2010. godine, a u eksploataciji su već više od 18 godina.

Rupa na spoju tračnica koju gospodin Brnjas navodi u svojoj objavi nije nešto na što KONČAR – Električna vozila d.d. mogu utjecati, već predstavlja fizičko oštećenje tramvajske pruge. Održavanje i stanje tramvajske infrastrukture nije u našoj nadležnosti.

Iskustva prometovanja zagrebačkim prugama vozila proizvedenih u KONČAR – Električnim vozilima d.d. su pozitivna, s obzirom da prometuju 18 godina s ukupno prevaljenih 125 milijuna kilometara i svakodnevno sigurno prevoze stotine tisuća naših sugrađana. Iz navedenog proizlazi da vozila izdrže i neočekivano stanje pruge”, poručili su.

Iz ZET-a se do trenutka pisanja ovog teksta nisu oglasili o problemu.

Najpoznatiji ZET-ovac objavio novu snimku: ‘Ovo je užas, riskantno za ljudski život’


Komentari