Pljušte reakcije na dramu između svećenika i Severine: ‘Svašta si uzimaju za pravo’

Severinin koncert (Foto: Damir Skomrlj / CROPIX)

Nakon što se priključila inicijativi u borbi za pravo na pobačaj te je pozvala javnost da se također uključi, pjevačica Severina Vučković postala je metom kritika. Inače, podršku inicijativi pružile su i druge poznate osobe poput Andree Šušnjare, Jelene Rozge i Nike Turković.

Podsjetimo, Severina se nedavno osvrnula na poruku mladog svećenika don Tomislava Lukača. “Žena od skandala. Taman se oporavila od jahte kad eto ti je opet”, komentirao je don Tomislav Lukač. Severina je na njegovu poruku odgovorila, nakon čega ju je on optužio da laže.

Također, o potezu Severine oglasio i fra Mario Berišić, član Hrvatske kapucinske provincije svetog Leopolda Bogdana Mandića koji je naveo da je on mogao biti dijete koje je pobačeno, budući da je njegovoj majci savjetovano da ga pobaci nakon određenih komplikacija u trudnoći, što ona nije učinila.

Velika rasprava traje između Severine i jednog hrvatskog svećenika.

Objavljuje Zagreb.infoSubota, 18. svibnja 2024.

‘Svatko ima pravo’

S obzirom na to da se dio svećenika aktivno uključio u raspravu sa Severinom vezano uz borbu za pravo na pobačaj, provjerili smo što o tome misle Zagrepčani kojima smo postavili pitanje – Trebaju li svećenici komentirati osobe iz javnog života i ulaziti s njima u rasprave?


Dio građana navodio je da svećenici imaju pravo komentirati. “Naravno da upravo svećenik treba stati na strani istine”, “Naravno da trebaju, to im je posao! Oni su tu zbog tih zalutalih ovčica”, komentirali su građani.

Da je to njihovo pravo ističu i drugi. “Apsolutno. Svatko ima pravo komentirati javne osobe”, “Naravno! Pastir vodi svoje stado i upozorava na opasnosti na putu i nastoji pomoći izgubljenim ovcama da se vrate na siguran put”, “Pa demokracija je, svatko ima pravo na svoje mišljenje”, mišljenja su neki.

Severina ‘poklopila’ mladog svećenika, on joj uzvratio videom: ‘Širiš laži, javi se za kavu’

‘To je njihov poziv’

Da svećenici imaju pravo komentirati osobe iz javnog života ističu i drugi. “Zašto ne bi smjeli ili mogli? Pa svatko ima pravo na mišljenje i na konstruktivni odgovor. U čemu je problem, jel svećenik, ministar, tesar”, navode neki.

“On nije komentirao nju kao osobu niti njezin život ili karakter nego temu koju je otvorila, a iz perspektive svećenika. Legitimno i normalno, bez ikakvog vrijeđanja”, objašnjava jedna Zagrepčanka.

Također, neki ističu da je kritiziranje pravo svećenika. “To je svećenikov poziv, svećenik je javna osoba i svećenik ima pravo pozivati, kritizirati svakoga kao što i svi mi imamo pravo pozivati i kritizirati”, objašnjeno je u komentarima.

Severina se javila ispod videa svećenika koji ju je pozvao na kavu: ‘Ustani kad kažeš moje ime’

‘Zaboravljaju službu’

S druge strane, neki navode da bi svećenici trebali isključivo raditi svoj posao. “Ne! Previše su se počeli uplitati u sve pore društva! Zaboravljaju koja im je služba”,”Ne, on je svećenik, a ne komentator tuđih života”, “Komentiraju oni puno toga, bar da je konstruktivno, po Božiju mislim”, navodili su.

“Ne, ne samo on, nitko se nema pravo uplitati u tuđe živote”, “Ne trebaju”, “Normalno da ne, ako se opredjelio za svećenstvo, njihovo je da propovijedaju evanđelje, a ne da govore ko s kim i gdje šta radi”, mišljenja su neki građani.

“Ne trebaju, a pogotovo s onima koji su bez kućnog odgoja”, “Ne, jer si uzimaju za pravo sve komentirati, a naročito građanske teme”, “Svatko ima svoje zvanje pa neka se brine za svoj posao”, zaključuje dio Zagrepčana.


Komentari