Ovo je klupica na okretištu Črnomerec, danima ju nisu očistili: Iza svega je tužna priča

Klupica na okretištu Črnomerec. (Foto: Screenshot)

Poznata zagrebačka humanitarka Vesna Ribarić objavila je jednu ružnu fotografiju s okretišta Črnomerec gdje često djeluje pomažući beskućnicima koji se tamo skupljaju. Naime, slikala je kako izgleda jedna od klupica na koju bi ljudi trebali sjesti dok čekaju autobuse.

Riječ je o tome da je na toj klupici sjedio jedan čovjek o kojem inače brine humanitarka Ribarić te se na toj klupici ‘uneredio’, a nitko klupicu nije očistio barem pet dana. Rekla nam je kako su morali posebno zatražiti da se to očisti.

“Danas (petak op.a.) je naša Jana poslala zahtjev da očiste”, rekla nam je gospođa Vesna.

Strma na stanici (Foto: Humanitarci Od srca do srca)

Strmi se izgubio svaki trag

Zašto nitko to danima nije očistio nije jasno. Iza ‘uneređene’ klupice krije se tužna priča o Strmi kojem gospođa Ribarić već dugo pokušava bezuspješno pomoći da se dovede u red.

Mnogi Zagrepčani koji svakodnevno prolaze pored Lukšičke stanice na Črnomercu su primijetili tužan prizor. Gospodin, koji na prvu izgleda kao beskućnik, sjedi na stanici, nekad budan, nekad spava i često je u ‘uneređenom’ stanju. Ali nije riječ o beskućniku već o zanemarenom gospodinu, poznatim pod nadimkom Strma.

Strma je do prije nekoliko dana boravio na toj klupici, ali ju je napustio i otišao u nepoznatom smjeru nakon što je odbio pomoć hitne. Iza njega je ostala klupica uprljana izmetom koju do trenutka pisanja članka još nije nitko očistio.


Ima svoj dom, ali danima živi na okretištu: Teška životna priča sa Črnomerca zgrozila brojne Zagrepčane

‘Odbio je pomoć’

Tražili smo iz Centra za socijalnu skrb komentar na ovaj slučaj.

“Stručni radnici nadležnog Područnog ureda Hrvatskog zavoda za socijalni rad upoznati su sa slučajem, poduzeli su sve potrebne radnje sukladno svojim zakonskim ovlastima u svrhu pomaganja i prevladavanja nepovoljne životne situacije u kojoj se nalazi gospodin te mu je u više navrata ponuđena pomoć koju je on izričito odbio.

S obzirom na zakonsku obvezu poštivanja načela tajnosti i zaštite osobnih podataka, kao i načela poštivanja privatnosti, više od navedenog ne možemo komentirati”, rekli su nam iz Centra.

Klupica na okretištu Črnomerec. (Foto: Screenshot)


Komentari