Ova Nepalka oduševljava na svom novom poslu: ‘Naša je zemlja okrutna prema djevojkama’

Sun Maya Thami, kozmetičarka iz Nepala (Foto: Screenshot/HRT)

U posljednjih nekoliko godina Hrvatska je postala dom sve većem broju radnika iz Nepala, čime je ova zajednica postala jedna od brže rastućih imigrantskih skupina u zemlji. Dolazak Nepalaca intenzivirao se ponajviše zbog kroničnog nedostatka radne snage.

“Nepalci su vrijedni i pouzdani radnici. Brzo se prilagođavaju radnom okruženju i pomažu nam u realizaciji velikih infrastrukturnih projekata diljem zemlje”, izjavio je jedan od poslodavaca iz građevinskog sektora. Među lojalnim i odgovornim radnicima našla se i 27-godišnja Sun Maya Thami, kozmetičarka iz Nepala koja je svoju sreću pronašla u Varaždinu.

“Željela sam više iskustva steći u Europi. Kada sam stigla, osjećala sam se veoma dobro. Hrvatska je vrlo mirna zemlja, a ovaj maleni grad je lijep i odlično mi je tu. Vjerujem da ću se ovdje moći poslovno razvijati”, rekla je Sun Maya Thami za HRT.

Sun Maya Thami, kozmetičarka iz Nepala (Foto: Screenshot/HRT)

Prekrasna kolegica

U svojoj je zemlji zarađivala 230 eura mjesečno, a ovdje prima gotovo četiri puta više. Poslodavac joj je osigurao i smještaj.

“Naša je zemlja pomalo okrutna prema djevojkama, nije nam dopušteno birati životni put, a ovdje su otvoreni za ciljeve i planove pa slobodno gradimo svoje snove. I sve što želimo, ovdje to i možemo”, naglasila je.

Iako je jezična barijera još prisutna, Suna, kako je od milja zovu, dobro se snalazi te polako uči hrvatski jezik.


“Suna je prekrasna kolegica, jako se dobro slažemo i stvarno super surađujemo. Ona je jako draga djevojka, jako pažljiva, nježna i klijenti su oduševljeni s njome.

Nova i stroža pravila oko stranih radnika: Do kraja godine moglo bi ih biti gotovo 180 tisuća


Komentari