OTVARA SE JEDINO KINO NA ZAPADU ZAGREBA Susjedi su zadovoljni, ali i sarkastični: ‘A kada će bazen?’

Foto: Z centar

Zapad Zagreba konačno će dobiti svoje kino! Nakon godina zapuštanja zapadnog dijela grada od stane gradskih vlasti, privatni investitori odlučili su novac staviti tamo gdje ima potencijala, pa će tako građani Španskog, Malešnice, Savske Opatovine, Stenjevca, Podsuseda, Vrapča, Gajnica i ostalih naselja, moći u kino u Z centar gdje Cinestar otvara svoju ‘podružnicu’.

Reakcije su naravno podijeljene i dok jedni jedva čekaju na otvorenje, drugi se zabavljaju na račun zapuštenosti tog dijela Zagreba, pa se pitaju ‘gdje je obećani bazen’, dok treći kažu da su karte preskupe.

Foto: Z centar

Jasno, udovoljiti svima se ne može, no lijepa je vijest što je konačno otvoreno kino za kojim zapadni dio grada ‘plače’ već više od deset godina. Veliko je to područje grada, koje se počelo širiti otkako su početkom tisućljeća izgrađene zgrade u POS-ovom naselju Špansko – Oranice, a u međuvremenu izgrađen je velik broj zgrada koje nisu pratili komunalni i ostali sadržaji. Tako da je pitanje razbibrige riješeno, barem na neko vrijeme.

“Konačno bu Špansko centar Zagreba”, jedan je od komentara na kvartovskim grupama, dok na njega odgovara drugi pratitelj i to pitanjem – “znamo li kad će i bazeni”?

Jedan pratitelja također piše, konačno malo kulture u našem kvartu, dok drugi zaključuju “sad neka karta bude 55kn”.

Foto: Screenshot

Jedan komentar oduševio je i istaknuo se kao onaj s najviše reakcije, a svojevrsan je osvrt na probleme koje ne muče samo stanovnike zapadnog dijela grada. “Pak ode kvadrat stana 200 eura gore”, napisao je.


Foto: Screenshot


Komentari