OTKAZAN JE 29. ZAGREBAČKI MARATON! Organizatori poručuju: ‘Održat ćemo virtualne utrke’

Bruno Konjevic / CROPIX

Nakon višemjesečnih napora da se osiguraju svi potrebni uvijeti za održavanje 29.
zagrebačkog maratona, utrke se moraju otkazati.

Zagrebački maraton je trebao biti održan u nedjelju, 11. listopada sa startom i ciljem na Trgu bana Josipa Jelačića no kao i svi veći maratoni u svijetu ove godine je doživio istu sudbinu.

“Upravo iz razloga što je veliki broj maratona otkazan u Europi i svijetu brojni trkači su htjeli nastupiti na Zagrebačkom maratonu koji je ove godine dobio i Bronze label od World Athletics. Kako se epidemiloška situacija u svim zemljama znatno pogoršala i velikog broja prijavljenih sudionika iz Hrvatske i svijeta ne može se svjesno ući u rizik ugrožavanja zdravlja naših trkača i potencijalnog širenja zaraze na druge naše sugrađane”, poručuju organizatori iz Ureda zagrebačkog maratona.

“Zagrebački maraton je veliki i međunarodni sportski događaj koji prvenstveno ima za svrhu promicanje zdravog života te svakako želimo da to tako i ostane. Virtualne utrke će se održati kako bi obilježili 11. listopad i dan maratona u duhu trčanja. Pripremamo sada ponude i detalje oko samog održavanja virtualnih utrka pa ćemo kroz koji dan sve objaviti na webu. Nažalost, ova godina je za organizaciju svih događanja neizvjesna i teška. Koliko god smo se nadali da će održavanje utrka biti moguće uz sve organizacijske izmjene i pridržavanje epidemioloških mjera u zoni starta nažalost prevelik je broj sudionika za trenutnu epidemiološku situaciju. Nama kao organizatorima, je iznimno teško što moramo prekinuti tradiciju Zagreb maratona no sigurnost i zdravlje sudionika nam je na prvom mjestu”, dodaju.

Jesen donosi novi festival koji će se odvijati na čak 15 lokacija diljem Zagreba!



Komentari