Omiljena slastičarnica raspalila cijenu kuglice, Zagrepčanka u nevjerici: ‘Nek si sami jedu taj sladoled, nismo idioti’

Slastičarnica. Ilustracija. (Foto: Neja Markicevic/CROPIX)

Visoke cijene proizvoda i usluga svakodnevno iznenađuju građane koji smatraju da su one pretjerane bez obzira na uvođenje eura i inflaciju. Cijena kuglice sladoleda u poznatoj zagrebačkoj slastičarnici neugodno je iznenadila jednu Zagrepčanku.

“Danas sam se počastila kuglicom sladoleda u našoj Dubravi, iznenadila sam se, od danas je kuglica dva eura. Mislim da pretjeruju, što vi mislite, idete li tamo na kolače?”, upitala je Zagrepčanka u jednoj grupi na Facebooku. Na njezinu je objavu reagirao veliki broj građana.

“Nekada sam išla, više ne! Preskupi su mi!”, “Prolupali svi”, “Volim sladoled, ali sigurno ga neću jesti po dva eura”, “Ma nema šanse. Pa da je zadnji na svijetu! Nismo idioti. Kila mesa tri do četiri eura, a kugla sladoleda dva!”, ističu neki.

‘Nek si sami jedu taj sladoled’

Da su cijene previsoke smatraju i drugi. “Nek si sami jedu taj sladoled. Ni kvaliteta više nije ista”, “Bojkot pa neka ližu sami”, “Dvije kune se pretvorile u dva eura”, “Nisu normalni s tim cijenama. Kada bude na akciji u trgovinama onda kupimo. Neka si ga jedu po dva eura”, poručuju Zagrepčani.

“Naravno da pretjeruju, baš sam gledala da imaju u ponudi sladoled sa stevijom, pošto sam dijabetičar, ali sumnjam da ću si ga moći priuštiti, a i čula sam da nisu više ono što su nekad bili”, “To je cijena za bolesne pred smrt, da im ispuniš želju. Nek si sami jedu, ja mogu bez sladoleda”, zaključuju građani.


Također, neki naglašavaju da su kuglice sladoleda u svim slastičarnicama postale preskupe. “Za dva eura i jos deset centi u trgovini kupiš četiri korneta i odlični su”, “I još posebno naplaćuju preljev”, “Pohlepa, bojkot”, “Deset puta veća od nabavne cijene, užas, fuj”, “Puno, previše za kuglicu sladoleda”, “Bojkotirao sve i ne kupovati”, navode.

Račun za kavu u trgovačkom centru razbjesnio Zagrepčanina: ‘Tu sam bio sada prvi puta, nikada više’

Skupo je i drugdje

Ipak, neki smatraju da je cijena od dva eura u redu. “Naravno da idem”, “I cijena od tri eura mi je ok”, komentirali su.

Osim toga, neki ističu da cijena od dva eura za kuglicu sladoleda nije nikakva novost. “U Maksimiru je onaj točeni dva i pol eura”, “Pa već je prošlo ljeto na Jadranu bila ta cijena za jednu kuglicu”, “Evo danas u Rovinju u centru kuglica dva i pol eura”, objasnili su.

Inače, ni prije nekoliko godina cijene kuglice sladoleda u Hrvatskoj nisu bile niske. U Dubrovnik je ona koštala i do 15 kuna, dok je na Hvaru i centru Zagreba bila oko deset kuna. U Splitu je za kuglicu bilo potrebno izdvojiti od deset do 12 kuna, a jedna od jeftinijih mogla se naći u Osijeku za šest kuna.


Komentari